Dean Bowman, vedeta Reșiței!

Dean Bowman a devenit vedetă națională după audiția sa la celebrul show de talente „Romania’s Got Talent”. Concurentul este acum unul dintre finaliștii spectacolului și va lupta pentru câștig.

Dacă cineva i-ar fi spus lui Dean Bowman acum cinci ani că va trăi și că va fi o vedetă în România, probabil că nu ar fi crezut. Cântărețul și profesorul de muzică în vârstă de 57 de ani, originar din New York, SUA, a venit mai întâi în România pentru un festival de muzică blues, iar ulterior s-a stabilit la Reșița, unde a fondat o școală și predă arta muzicii Gospel, Soul și Jazz gratuit.

Dar cariera lui Bowman depășește talentul. Dean este în industria muzicală de peste un deceniu, având o carieră internațională deja stabilită, cu două albume solo, nenumărate discuri și colaborări și spectacole în întreaga lume. Munca și pasiunea lui l-au adus la Reșița, iar dragostea l-a făcut să rămână. Cântărețul a declarat în culise: „este foarte plăcut și confortabil pentru mine să fiu aici, să fac muzică și să trăiesc aici”.

leader board 728 x 90 px

În multe privințe, Bowman este o adevărată reprezentare a multiculturalismului nu numai din Reșița, ci și din România. Muzicianul american a reușit să-și învețe arta și să popularizeze genurile de muzică tradițională într-o țară foarte diferită de cea din care a venit.

Indiferent ce se întâmplă în următoarea etapă a carierei lui Dean, talentul și contribuțiile sale pentru comunitate sunt incontestabile. Reșița nu ar putea fi mai bine reprezentată.

Autor: Matilde de Almeida
Traducere: Dan Trisca