Șantierul drumului de legătură Timișoara – A1 bate pasul pe loc. CNAIR: „Stadiul fizic este zero”

1

Șantierul unuia dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din Timiș bate pasul pe loc. Vorbim despre construirea drumului de legătură dintre DN69, de la ieșirea din Timișoara, și autostrada A1. Stadiul fizic al lucrărilor este zero, spun reprezentanții CNAIR.

„Stadiul fizic este zero. Până acum au făcut amenajarea platformei, decopertarea stratului vegetal și lucrări specifice organizării de șantier. Au realizat și drumul tehnologic pe aproape toată lungimea viitoarei legături. Acestea sunt etape specifice în pregătirea începerii lucrărilor. Primul pas pe care trebuie să îl facă ca să putem spune că a demarat execuția este să începă lucrările la structuri, adică la poduri și pasaje”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

3

Mai mult decât atât, CNAIR a virat în contul antreprenorului, chiar în această săptămână, un nou avans de 15%, adică 28 de milioane de lei, dar au mai fost făcute plăți și în trecut.

„Nu mai au niciun motiv să nu lucreze. La fiecare 30 de zile noi le vom face o evaluare, iar dacă după 90 de zile ei nu au un stadiu corespunzător, se emite un certificat negativ. La primul certificat se poate rezilia contractul și se reține și garanția de bună de practică. Însă noi nu vânăm rezilieri de contracte, noi vrem ca firmele care câștigă licitațiile să muncească și să respecte termenii contractelor”, a mai adăugat Șerbănescu.

Viitoarea legătură cu autostrada va avea 10 kilometri și, potrivit specialiștilor, va reduce timpul de ajungere pe A1 din Timișoara cu aproximativ 7 – 8 minute. Termenul de finalizare este luna martie 2023. Valoarea totală a contractului este de 260 de milioane de lei. Aproape 190 de milioane de lei din valoarea contractului reprezintă finanțare nerambursabilă.

2

Sursa foto: ArchInfrastructure/Youtube

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/