Produse tradiționale, spectacol folcloric și poezie în grai bănățean, la cea de-a doua ediție a „Zilelor GAL Poarta Almăjului”

targ herculane

În perioada 2 – 4 iunie, în stațiunea Băile Herculane, se desfășoară cea de-a doua ediție a manifestării „Zilele GAL Asociația Poarta Almăjului”, eveniment organizat în cadrul proiectului „Cunoașterea și promovarea identității și culturii locale din teritoriul GAL”, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Proiectul este o cooperare între Grupurile de Acțiune Locală „Calafat” (județul Dolj), „Ceahlăul” (județul Neamț), „Ținutul Pădurenilor” (județul Hunedoara), „Clisura Dunării” și „Poarta Almăjului” (județul Caraș-Severin), în vederea promovării identității și culturii locale din aceste zone.

Zilele GAL „Poarta Almăjului” au debutat astăzi în parcarea mare din zona UGSR a stațiunii de pe Valea Cernei cu un târg al producătorilor din teritoriul GAL-urilor partenere și cu o primă ședință a partenerilor acestui proiect, organizată la sediul Primăriei Băile Herculane. Târgul va rămâne deschis pe tot parcursul celor trei zile, urmând ca vineri, 3 iunie, de la ora 16.00, în aceeași locație, să aibă loc un spectacol folcloric susținut de soliști vocali și instrumentiști din teritoriul GAL „Poarta Almăjului”, ansambluri de dansuri ale GAL-urilor implicate în proiect și poezie în grai bănățean. În ultima zi a evenimentului, invitații se vor întâlni din nou în cadrul unei mese rotunde ce are ca temă „Promovarea patrimoniului și identității locale”.

„La acest eveniment fiecare GAL vine cu ceea ce are mai bun din zona sa, de la producători locali, până la soliști vocali și dansatori. Dacă prima ediție a evenimentului s-a derulat anul trecut în comuna Iablanița, în 2022 am considerat că este mai bine pentru producători să organizăm evenimentul la Băile Herculane, piața de desfacere fiind mult mai mare aici. Proiectul propune promovarea tradițiilor și obiceiurilor locale, iar la final vom sintetiza și vom pune informațiile într-o aplicație, la care vor avea acces comunitățile locale, actorii locali, turiștii și lanțurile de turism.”, ne-a declarat președintele onorific al GAL „Poarta Almăjului”, Victor Terteleacă.

GAL „Poarta Almăjului” este constituit din 13 unități administrativ-teritoriale, 12 din Caraș-Severin (comunele Iablanița, Mehadia, Cornea, Lăpușnicel, Bozovici, Cornereva, Mehadica, Domașnea, Luncavița, Topleț, Băile Herculane și Prigor) și una din județul Gorj (comuna Padeș).

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

targ herculane 2

targ herculane 3

tuica herculane

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/