Șantajarea PNL, demascată de un deputat PSD de Caraș-Severin: „Florine, ai grijă de ăștia ai tăi că… se rupe totul!”

Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, de către premierul Florin Cîțu, nu e deloc o surpriză pentru parlamentarul social-democrat Marius Damian. Acesta știe mai multe!

Deputatul PSD spune că actuala criză de la nivelul Guvernului e generată de USR PLUS, liberalii fiind pur și simplu șantajați de partenerii de coaliție. „Sunt oameni fără credință în Dumnezeu, zici că sunt clonați și robotizați, efectiv fac tot ce le spune vicepremierul României, Dan Barna. Ei sunt la guvernare și tot dau vina pe Dragnea, Năstase, Iordache, tot ce e rău e PSD și ei nu au nicio răspundere. Nu poți să faci echipă cu ei, e foarte greu. Au niște interese și cereri maxime. Eu văd ce se întâmplă acum în Parlament și în Guvern. Ei au cereri maxime și îi amenință pe liberali că ies de la guvernare și că nu mai susțin Guvernul. Merg pe repede înainte și nu îi interesează țara. Noi, PSD-ul, am fost cu mănuși întotdeauna, am încercat să procedăm pe căile legale și fără a fi mizerabili, deși de multe ori asta nu ne-a adus plusuri. Pentru ei e ciolanul, nu se mai satură.”, a comentat Damian pentru expressdebanat.ro.

Mai mult decât atât, deputatul cărășean a dezvăluit un episod al cărui martor a fost chiar în Parlamentul României. Episod care l-a făcut să înțeleagă exact cum funcționează coaliția de guvernare. Sau, mai bine spus, cum nu funcționează. „Nu e niciun fel de unitate între cele trei partide care sunt azi la guvernare. USR PLUS face un șantaj mare din toate punctele de vedere asupra PNL. Am stat lângă tribuna miniștrilor la moțiunea de la Sănătate și l-am auzit pe ministrul Sănătății de atunci, Vlad Voiculescu, spunându-i premierului: «Florine, vezi, ai grijă de ăștia ai tăi, că dacă votează și mă fac de râs se rupe totul!». La votul pe Secția Specială au obținut doar 171 voturi și le trebuia 165. Doar 6 voturi au fost în plus. Au întârziat 15 minute ședința ca să facă cvorum. Liberalii au ieșit la pupitrul Parlamentului și au spus că ei nu au fost de acord și că nu vor desființarea, dar trebuie să voteze că sunt în alianță. UDMR, la fel. Totul a fost propus de ministrul de resort al Justiției, Stelian Ioan, dar în realitate celelalte două partide din alianță nu votau și nu erau de acord cu acest proiect de lege.”, a mai relatat Marius Damian.