Șansa la o viață normală pentru copiii din centrele de plasament din Timiș

Adolescenții care au ajuns în sistemul instituționalizat de protecție socială din județul Timiș vor fi ajutați să facă tranziția spre integrarea socială, fără ca acest lucru să reprezinte un șoc. 50 de tineri vor avea această șansă, prin programul „Prima cameră”, după ce autoritățile județene au ajuns la un parteneriat cu trei fundații.

De cele mai multe ori, viața după ieșirea din orfelinat este foarte dificilă pentru cei rămași fără familie și mulți ajung pe căi greșite. Tocmai în acest sens, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Timiș a încheiat un parteneriat cu Fundația de Abilitare „Speranța” Timișoara, Fundația Agathos și Fundația Româno-Germană Timișoara. Obiectul acordului se referă la dezinstituționalizarea a 50 de beneficiari din sistemul rezidențial, precum și participarea la proiectul „Prima casă”. Acordul a fost aprobat prin votul consilierilor județeni.

Fundația de Abilitare „Speranța” Timișoara se implică în mai multe inițiative sociale și este un organism care activează sub umbrela Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare [ARC], organizaţie care a iniţiat în România dezvoltarea fundaţiilor comunitare. Fundația Agathos este o fundație creștină, existentă din 1997, în timp ce Fundația Română-Germană are deja 25 de ani de activitate, iar asta nu doar în Timișoara.

Programul „Prima Cameră” a fost inițiat de autoritățile române în anul 2016, mai întâi ca proiect-pilot, tocmai pentru a veni în sprijinul copiilor din centrele de plasament.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/