Sancţiuni în valoare de 21.000 de lei, într-o singură zi, la Băile Herculane

45 de sancțiuni contravenționale, cinci permise de conducere reținute și alte două certificate de înmatriculare retrase – așa arată bilanțul unei singure zile de control efectuate de polițiștii din Băile Herculane.

La mijlocul acestei săptămâni, miercuri, 11 decembrie, organele abilitate din cadrul Poliției Stațiunii Băile Herculane, precum și cele din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Mehadia au acționat pe raza orașului și a localităților învecinate, pe DN 6, DN 67D și DJ 608, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și a delictelor la regimul silvic.

Pe lângă cele 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 21.000 de lei, retragerea a cinci permise de conducere – pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, depășirea neregulamentară a unui autovehicul, dar și pentru folosirea telefonului mobil la volan -, polițiștii au retras alte două certificate de înmatriculare și au întocmit un dosar de cercetare penală pentru punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

Ca urmare a depistării unui bărbat din Luncavița, în vârstă de 51 de ani, conducând un autoturism, pe DJ 608, sub influența băuturilor alcoolice, valoarea indicată de aparatul alcooltest, în urma testării, fiind de 0,07mg/l alcool pur în aerul expirat, dar și pentru faptul că, în urma verificărilor, s-a stabilit că autoturismul figura radiat din circulație, în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, luându-se măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin organizează astfel de activități permanent, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică pe raza județului.