Sancțiuni contravenționale de ordinul sutelor și zeci de permise auto reținute în trei zile pe drumurile din Caraș-Severin

Peste 600 de sancțiuni contravenționale, 61 de permise de conducere reținute, dar și certificate de înmatriculare retrase – așa arată statistica polițiștilor cărășeni după acțiunile desfășurate în județ, în ultimele 72 de ore.

În perioada 21-23 februarie, un număr de peste 100 de polițiștii rutieri și cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfăşurat activităţi pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă regulile rutiere atunci când se deplasează pe drumurile publice. Astfel, în urma acțiunilor, poliţiştii au aplicat 608 sancţiuni contravenţionale, dintre care – 463 – pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Neportul centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție i-a determinat pe oamenii legii să aplice alte 41 de sancțiuni contravenționale.

De asemenea, 23 de conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea ori au condus autovehicule aflându-se sub influența alcoolului, au fost sancționați contravențional cu amendă și reținerea permisului de conducere. În total, pentru abaterile constatate, au fost reţinute, în vederea suspendării, 59 de permise de conducere, iar alte două certificate de înmatriculare au fost retrase.

Totodată, pentru depășirea cu peste 50 km/h a regimului legal de viteză, în localități, alți 33 de conducători auto au fost sancționați cu amendă, concomitent cu reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile.