Sâmbătă de poveste la Margina, județul Timiș. Plimbări cu căruța și activități în aer liber, în cadrul proiectului „Cămine în Mișcare”

explo 1000x200

Se anunță o sâmbătă de poveste în localitatea Margina din județul Timiș. Teatru, expoziții și plimbări cu căruța sunt doar câteva surprize puse la cale în cadrul proiectului „Cămine în Mișcare”.

Proiectul cultural „Cămine în Mișcare/Moving Fireplaces” continuă seria evenimentelor. Pe listă se află localitatea Margina din județul Timiș unde se vor pregăti sâmbătă, 21 septembrie, o serie de activități. Va fi o zi întreagă în care cei prezenți vor avea parte de tururi de poveste prin împrejurimi, ateliere pentru copii, târg de produse locale, o ediție specială Creative Mornings Timișoara, expoziție de fotografii și reprezentații de teatru itinerant, experiențe în afara orașului numai bune de avut la început de toamnă.

După succesul avut la Comloșu Mare, Lenauheim și Comloșu Mic, Asphalt Theater revine cu un nou spectacol de stradă, „The Chef Orchestra”. Israelienii promit din nou multă bună dispoziție, râsete și voie bună pe străzile din Margina. „Altă zi cu soare”, piesa inspirată dintr-o poveste culeasă de echipa Cămine în Mișcare în etapa de cercetare a anului 2017 și transformată în spectacol de Asociația Solidart, revine în Margina, de data aceasta la Căminul Cultural.

„«Altă zi cu soare» ocupă un loc special în proiectul nostru, fiind prima poveste care s-a transformat într-o formă de artă, așa cum ne dorim să se întâmple cu mare parte din poveștile culese de echipa noastră. Ne bucurăm că putem să oferim publicului un spectacol complet, acum că și actul III e gata de prezentare.”, a spus Alexandra Palconi-Sitov, președintele Asociației Prin Banat.

Una dintre cele mai dorite activități din programul zilei de sâmbătă de la Margina este plimbarea cu căruțele trase de cai prin împrejurimile locului. Pentru a participa la turul ghidat, este nevoie de înscriere în prealabil și presupune o taxă de 25 lei/persoană și 10 lei/copil. Link înscriere tur: http://bit.ly/tur-ghidat-cu-căruțele-Margina.

Evenimentul este organizat de Asociația Timișoara 2021 și Asociația Prin Banat. Participarea la eveniment și la activitățile din program este gratuită.