O nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari își deschide porțile la Muzeul Satului Bănățean

explo 1000x200

La sfârșitul săptămânii, la Muzeul Satului Bănățean va avea loc o nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari. Evenimentul este unul de tradiție și ajunge anul acesta la cea de-a XIX-a ediție consecutivă.

La târg sunt promovate tradițiile populare românești, târgul având meritul de a reuni artiști importanți din toate zonele etnografice ale României. În acest an, organizatorii așteaptă 60 de meșteri și artizani din toată țară, specializaţi în prelucrarea lutului, a lemnului, a osului, a metalului, în crearea de ţesături, măşti, podoabe populare, împletituri, icoane, dantelărie, obiecte din sfoară, instrumente muzicale şi, nu în ultimul rând, în gastronomie tradiţională.

Sâmbătă deschiderea festivă este programată între orele 10.00 şi 11.00. Târgul va ține până seara, la ora 20.00. Duminică târgul va funcționa tot în intervalul orar 10.00-20.00, cu expoziția cu vânzare. Între orele 13.00 și 14.00 va avea loc festivitatea de premiere a participanţilor, cu o tombolă cu premii constând în obiecte etnografice donate de meșterii populari participanți. Intrarea la eveniment este liberă, iar sâmbătă și duminică-seara pe scenă vor urca interpreți de muzică populară.

banner 970 x 250