Salvatori! Peste 1.000 de ore de intervenții pentru voluntari, în Timiș

pompieri

Alături de pompieri, voluntarii sunt adevărați salvatori. În Timiș, oamenii care ajută la indundații sau incendii benevol au acumulat, doar anul acesta, peste 1.000 de ore de intervenții.

În județ sunt constituite 98 de Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență. Aici activează 1.485 de voluntari. De la începutul anului, voluntarii au participat la 432 de interventți și misiuni specific, cum ar fi stingerea incendiilor și acțiuni SMURD, acumulând 1.060 de ore de voluntariat.

Voluntariat se poate face și în detașamentele de pompieri.

1000x100 casa brutarului

„În prezent, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat al judetului Timiș sunt înscriși 266 voluntari. Dintre aceștia, 29 de voluntari și-au arătat disponibilitatea în absolvirea cursului de <<Prim-ajutor Calificat, Descarcerare și Operațiuni de Salvare>>, cu durata de 4 săptămâni în cadrul Centrului de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență, fapt ce le permite participarea la intervențiile executate de ambulanța SMURD, ceilalți voluntari putând participa la cursurile prograrnului de voluntariat, informări preventive, exerciții și alte misiuni specifice”, ne-a transmis ISU Banat.

Din 2016, ISU Timiș derulează programul „Salvator din Pasiune”. Persoanele de peste 16 ani și până în 65 de ani pot ajuta populația alături de salvatorii profesioniști. Se pot înscrie persoanele apte medical și fără cazier judiciar.