Start licitație modernizare Craiova – Caransebeș! Banatul mai așteaptă

cfr

A început, oficial, licitația pentru modernizarea căii ferate care leagă Craiova de Caransebeș. Vorbim însă despre primele două loturi, din Oltenia. Banatul mai așteaptă.

„A început licitația pentru cel mai mare contract de infrastructură feroviară finanțat prin Programul de Transport! Este vorba de reabilitarea liniei de cale ferată Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeș cu o lungime de 226 kilometri”, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Data limită pentru depunerea ofertelor la licitația pentru primele 2 loturi ale acestui tronson este 27 aprilie 2023. Se licitează contractele pentru 2 loturi, cele cuprinse între Craiova și Igiroasa.

Lotul 1, care leagă Craiova de Filiași, are o lungime de aproape 38 de kilometri. Investiția pentru reabilitarea șinelor se ridică la 1,5 miliarde de lei. Constructorul va avea la dispoziție un an pentru proiectare și 42 de luni pentru lucrări.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Lotul 2, dintre Filiași și Igiroasa, este lung de 44 de kilometri. Modernizarea costă 1,2 miliarde de lei și lucrările vor fi gata în 60 de luni, din care 12 sunt destinate întocmirii proiectului tehnic și 48 execuției.

Pentru reabilitarea tronsonului de cale ferată Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeș, împărțit în 6 loturi, sunt alocate 10,5 miliarde de lei.

 

banner maxagro