Provocare de 9 milioane de lei pentru Consiliul Județean

romeo dunca cj

„Avem o provocare acuma”, a anunțat Romeo Dunca, referindu-se la faptul că instituția pe care o conduce trebuie să suplimenteze urgent bugetul pentru finalizarea unui drum județean.

Drumul Județean 608 Plugova (DN 6) Globurău – Costiş – Borugi – Cornereva – Obiţa – Rusca Teregova (DN6) se modernizează pe o distanță de 41 de kilometri. Fondurile – 105.750.969 de lei – reprezintă finanțare europeană prin ProVest și Sud-Muntenia, Axa prioritară 6: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională.

Deși lucrările avansează destul de rapid, termenul de finalizare fiind vara acestui an, a intervenit o expertiză care spune că este necesară și punerea în siguranță a versanților. Ceea ce înseamnă cheltuieli în plus. Așa că administrația județeană trebuie să găsească bani suplimentari. Circa 9 milioane de lei!

„Am cerut o expertiză, a existat o confuzie că practic trebuie să reparăm doar o surpare de aproximativ câteva zeci de metri. Expertiza a fost făcută de Institutul Politehnic Timișoara. În urma ei s-a ajuns la concluzia că soluția dată inițial de proiectant nu a fost cea indicată. S-a venit cu o altă soluție pentru care toată lumea își pune semnătura și dă și garanție de punere în siguranță a întregului tronson de drum, nu este vorba de o surpare de 200 de metri. Se va merge până la înălțimea de 90 de metri, cu realizarea a două drumuri tehnice. Trebuie să găsim de undeva 9 milioane de lei pentru a putea să finalizăm în termen această lucrare. Există o variantă pe care o s-o prezentăm după ce managerul de proiect ne va face o informare detaliată. E vorba de o punere în siguranță a întreg tronsonului de drum: ziduri de sprijin, protecție cu plasă.”, a explicat Romeo Dunca.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Președintele Consiliului Județean i-a pus deja în gardă pe aleși că vor avea în mapă la ședința viitoare un proiect de hotărâre pentru suplimentarea fondurilor în acest proiect.

„Avem o provocare acuma. Sigur că pentru ședința viitoare o să pregătim alocarea din excedentul pe care îl avem. Iată că acest drum consumă foarte, foarte mulți bani. Putem să spunem că am avut noroc că avem noroc că avem de unde să îi alocăm. Sigur, dacă consilierii vor considera important, putem să nu facem această lucrare, asta înseamnă să nu terminăm drumul, pentru că tot ce trebuie, curățați versanții, nimeni n-o să-și asume să turnăm întâi asfaltul și să dărâmăm apoi versantul. Va trebui să ne hotărâm repede, în așa fel încât 608 să fie chiar un drum bine făcut, pe toată lungimea de 40 km pus în siguranță, să nu mai avem căderi de pietre și să-l putem folosi de aici încolo foarte mulți ani.”, a completat Romeo Dunca.

banner maxagro