Se reiau lucrările pe DJ691! Contractul a fost atribuit

50147394393 2931819f3b k

Se vor relua lucrările de modernizare și lărgire la 4 benzi a drumului județean 691, pe sectorul cuprins între centura Timișoarei și autostrada A1, prin Giarmata.

Licitația s-a încheiat și contractul a fost atribit firmei Strabag. Muncitorii vor finaliza lucrările începute și neterminate de constructorul anterior, care a rămas fără contract după rezilierea de la începutul anului trecut.

„Prin prezentul contract vor fi realizate urmatoarele tipuri de lucrări: lărgire la patru benzi a drumului pe lungimea de 7,175 km; piste de biciclete pe lungimea de 5,882 km; racordarea cu străzile laterale și amenajarea acceselor la proprietăți; amenajarea sensurilor giratorii; dispozitive de scurgere a apelor; elemente de siguranța circulației; iluminat în sensurile giratorii; amenajarea trecerii la nivel cu calea ferată; relocarea rețelelor de gaz; relocarea liniilor electrice LEA/LES”, aflăm din caietul de sarcini.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Licitația a fost lansată în noiembrie 2022 și a pornit de la valoarea de 63 de milioane de lei. Urmează acum 10 zile de așteptare, timp în care se pot depune contestații. Apoi se poate da chiar și ordinul de începere a lucrărilor, ce nu pot dura mai mult de jumătate de ani. Așadar, teoretic, șantierul ar putea fi încheiat înainte de venirea iernii.

Mai rămâne de modernizat și lărgit la 4 benzi lotul I al acestui drum, cel care trece prin Dumbrăvița. Autoritățile au decis că trebuie mutați doar câțiva stâlpi de troleibuz și tot ce mai rămâne este ca Primăria Timișoara, proprietara stâlpilor, să îi predea Primăriei Dumbrăvița.

banner maxagro