Sute de absenți la prima probă de la simularea Evaluării Naționale, în Timiș

Prima probă a simulării la Evaluarea Națională s-a desfășurat fără incidente la nivelul județului Timiș.

Au început emoțiile pentru elevii de clasa a VIII-a. Asta pentru că luni s-a dat startul simulării Evaluării Naționale. Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, la prima probă a simulării, cea la limba și literatura română, s-au prezentat 5.229 de elevi, iar 350 au preferat să lipsească. De la această probă nu a fost eliminat niciun elev din Timiș.

Marți, 21 martie, elevii de clasa a VIII-a vor simula proba scrisă la matematică, iar miercuri, 22 martie, la limba și literatura maternă. Rezultatele la simularea Evaluării Naționale vor fi făcute publice în data de 29 martie.

1000x100 casa brutarului

La nivelul județului Timiș au fost stabilite 143 de centre de examen. În total, sunt așteptați la simulare 5.579 de elevi.

Rezultatele elevilor nu pot fi contestate și nu se fac publice. Acestea se discută la nivelul unității de învățământ. După introducerea rezultatelor elevilor vom realiza analiza acestora și vom propune măsuri de îmbunătățire în unitățile de învățământ unde constatăm rezultate mai puțin bune”, a informat Inspectoratul Școlar Timiș.