FOTO. Broaște țestoase vulnerabile, descoperite în Timișoara

broaste testoase (1)

Trei exemplare de broaște țestoase dintr-o specie vulnerabilă au fost descoperite în Timișoara. Comisarii Gărzii de Mediu le-au ridicat imediat.

Vorbim despre broaște țestoase de apă (Emys orbicularis), singura specie semiacvatică nativă din fauna României, fiind clasificată ca o specie vulnerabilă, afectată de degradarea, distrugerea și fragmentarea habitatelor. Populațiile sunt amenințatate de poluare, desecări, colectarea în scopul comercializării și uciderea deliberată sau accidentală.

„S-a procedat la prelevarea exemplarelor, iar după verificarea stării de sănătate de către DSVSA Timiș, au fost eliberate în habitatul lor natural în Aria Naturală Protejată RO SCI 0115 Mlaștina Satchinez.

broaste testoase (3)

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Atenționăm asupra faptului că este intersiză capturarea sau uciderea speciilor de faună sălbatică, comerţul cu exemplare din speciile prevăzute în anexele la Regulamentul (CE) nr. 338/97 al Consiliului din 9 decembrie 1996 privind protecţia speciilor, faunei şi florei sălbatice și constituie infracţiune în conformitate cu OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice”, a transmis Garda de Mediu.

broaste testoase (2)

 

tmc 640