Salvați Copiii: Peste 7,5 milioane de copii sunt prinși în mijlocul războiului din Ucraina

salvati copiii vadim ghirda
Cuib de vise 1000x100

Milioane de copii riscă să fie separați de familie și expuși traumei, întreruperii educației și accesului la servicii medicale. Deja 2,9 milioane de oameni din estul Ucrainei, din Donbas, au cerut asistență umanitară și 400.000 dintre ei sunt copii, arată cifrele prezentate de Organizația Salvați Copiii.

Echipele Salvați Copiii România sunt pregătite să acorde asistență umanitară copiilor și familiilor care se refugiază din calea războiului. Acestea se află în centrele pentru refugiați din Maramureș, Suceava și Galați, fiind pregătite să acorde ajutor umanitar persoanelor strămutate din Ucraina – pachete alimentare, produse de igienă personală, haine și încălțăminte.

„Au supraviețuit opt ani unui război care le-a distrus familiile, școlile, spitalele, iar situația s-a agravat constant de la începutul anului. Odată cu escaladările din ultimele zile, numărul copiilor în situație de risc iminent a crescut și familii întregi au fost nevoite să își abandoneze casele”, a spus Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Organizației Salvați Copiii România.

Peste 100 de copii ar fi fost răniți în urma atacurilor lansate de Federația Rusă, iar 14 și-ar fi pierdut viața.

STPT job 1000x200

Organizația Salvați Copiii este activă în domeniul azilului încă din 1995, derulând o serie de proiecte ce oferă servicii educaționale și sociale adresate nevoilor specifice ale copiilor solicitanți de azil și refugiați, inclusiv minori neînsoțiți și persoane relocate. În cei 25 de ani de activitate în domeniul azilului peste 7.700 de copii și familiile acestora au beneficiat de activități zilnice, asistență financiară, consiliere socială și psihologică și suport material și educațional.

Sursa foto: Vadim Ghirda

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/