Reabilitarea Castelului Huniade începe la vară. CJT a primit documentația ca să poată demara proiectarea

castelul huniade

CJ Timiș a primit în sfârșit documentația necesară de la Institutul Național al Patrimoniului ca să poată demara proiectarea reabilitării Castelului Huniade din Timișoara. Lucrările propriu-zise ar trebui să înceapă în iulie, potrivit programărilor.

Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție de la INP fost aprobată de consilierii județeni. Valoarea totală a investiției este, potrivit studiilor făcute de INP, de aproximativ 185 milioane lei. Proiectarea ar trebui să dureze cinci luni, iar lucrările propriu-zise să fie finalizate în trei ani.

Ca să poată realiza lucrările de reabilitare, CJ Timiș vrea să contracteze un credit. Banii obținuți din fonduri europene nu sunt suficienți pentru renovarea integrală.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

„Castelul Huniade este una dintre prioritățile noastre strategice și avem deja mai multe variante. Vom reabilita acest castel, chiar dacă va fi nevoie să luăm un credit pentru el, deși există acum câteva variante. Una dintre ele ar fi Programul România-Ungaria, pe noul program, unde putem accesa maximum 10 milioane de euro. Mai există și o variantă prin Compania Națională de Investiții, unde am și depus spre finanțate pentru execuție.”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Lucrările de consolidare a Castelului Huniade au început în 2006, dar de-a lungul timpului au apărut diverse probleme, fiind nevoie de reînnoirea documentației.

banner maxagro