Salvarea pentru cinci străzi din Băile Herculane vine de la „Anghel Saligny”

Puțin peste 6,5 milioane de lei primește Primăria Băile Herculane pentru modernizarea mai multor străzi din oraș. Finanțarea obținută de administrația locală de pe Valea Cernei vine de la Ministerul Dezvoltării.

În urma evaluării obiectivelor de investiții ce urmează să fie finanțate prin Programul „Anghel Saligny” de Ministerul Dezvoltării, orașului-stațiune de pe Cerna i-a fost alocată suma de 6.575.369.89 de lei. Banii ceruți de administrația locală sunt pentru modernizarea câtorva străzi din oraș, unde, cel mai probabil, până anul viitor nu vor începe lucrările, și asta pentru că mai sunt câțiva pași de urmat până când investiția va putea fi realizată: semnarea contractului de finanțare cu Ministerul Dezvoltării și demararea procedurilor de achiziții publice.

„Proiectul aprobat pe «Anghel Saligny» este conform solicitărilor noastre. Sunt mulțumit de finanțarea obținută, pentru că ni s-a dat tot ceea ce am cerut. Cinci străzi din oraș urmează să fie modernizate prin acest program, și mă refer aici la strada de la păstrăvărie, intrarea către sala de sport, intrarea dinspre Strada Trandafirilor spre Pecinișca până la pod, și două drumuri în zona haldinei, către viitorul aquaparc. Momentan am fost doar informați de Ministerul Dezvoltării că am obținut finanțarea, așteptăm acum să fim chemați la București pentru semnarea contractului.”, ne-a mărturisit Cristian Miclău, primarul orașului Băile Herculane.