Salvamontiștii de pe Muntele Mic iar şi-au făcut datoria: o viață salvată și doi răniți predați Ambulanței!

Două echipe de salvatori montani din Caraș-Severin s-au mobilizat pentru a putea face față cererilor de la sfârșitul săptămânii trecute, pe Muntele Mic. Salvamontiștii au intervenit în trei cazuri de salvare a unor persoane aflate în pericol, pentru una dintre ele fiind nevoie de intervenția elicopterului SMURD.

„Pentru un caz a fost solicitat elicopterul SMURD, zona fiind greu accesibilă. Este vorba despre un bărbat rănit în locul cunoscut ca Zana – Cascada Moara Dracilor, bărbatul a suferit triplă fractură de coloană și s-a ales și cu 3 coaste rupte, fiind transportat la Spitalul Județean din Timișoara”, au menționat salvamontiștii pe pagina de Facebook. Bărbatul, de 72 de ani, este cioban și a încercat să reunească turma de oi, moment în care a alunecat de pe o stâncă.

Celelalte două cazuri de accidente s-au petrecut la concursul Gugu Trail Race (Bucoșnița), concurenții accidentați fiind predați ambulanței.

leader board 728 x 90 px

Minivacanța de Sfânta Maria a fost de foc și pentru salvamontiștii din întreaga țară, aceștia fiind solicitați să intervină la nu mai puțin de 73 de evenimente montane, în care au fost implicate peste 80 de persoane. Dintre acestea, 4 persoane au fost predate elicopterelor SMURD și alte peste 50 de victime, ambulanțelor SMURD și serviciilor de ambulanțe județene pentru transport către unitățile medicale specializate.

Numărul evenimentelor este foarte mare, chiar și pentru această lună de vârf de sezon turistic, luna august fiind „Luna responsabilităţii pe munte – Luna Salvamont Romania”, fapt ce impune o mare atenție din partea celor care merg pe munte.

În altă ordine de idei, salvamontiștii au sistat căutările bătrânului de 75 de ani din Constanța dispărut pe Muntele Mic la jumătatea lunii iulie, șansele ca acesta să mai fie în viață fiind minime.