Bacalaureatul, la a doua strigare

Sesiunea a doua a Bacalaureatului 2018 a început luni, 20 august, cu proba la Limba şi literatura română, urmată, pe 21 august, de proba la Limba şi literatura maternă, potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației Naționale.

Proba obligatorie de profil va avea loc pe 22 august, iar ultima probă este cea la alegere, programată pe 23 august.

Probele orale vor începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se vor desfăşura pe 24 şi 27 august, pe 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 29-30 august, evaluarea competenţelor digitale şi examenul se încheie pe 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00 – 20:00.

În perioada 2-5 septembrie contestaţiile vor fi soluţionate, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

În județul Caraș-Severin sunt organizate două centre de examen și un singur centru de evaluare, iar componența acestora a fost trasă la sorți sâmbătă, într-o ședință publică la Inspectoratul Școlar.