Săli neîncăpătoare la Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin”

l0a7594
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Magie Sub Bagheta lui Merlin! S-a tras cortina peste cea de-a VII-a ediție a Festivalul Internațional de Animație “Sub Bagheta lui Merlin”. Evenimentul cultural s-a încheiat cu mare bucurie si succes, sălile de spectacol devenind neîncăpătoare pentru toți doritorii de teatru de animație.

Lansarea noii imagini Merlin prin campania de rebranding a fost apreciată de către copii și părinți, aducând surprize și zâmbete în rândul oaspeților. Diversitatea spectacolelor și personajele animate au încântat atât publicul cât și trupele invitate, care s-au bucurat de întâlnirile reușite, în această ediție a festivalului.

merlin 2

Aflată pentru prima dată în Timișoara, trupa Teatrului pentru Tineret Sarajevo, Bosnia a prezentat o poveste cu temă ecologică, o critică la adresa omului modern și a influenței sale asupra mediului natural, o coproducție realizată împreună cu Ka-productions Muntenegru.

Cei care au ales să vină duminică seara la „Merlin” au avut parte, în încheierea festivalului, de o întâlnire reușită cu actorul Alex Ștefănescu, de această dată în ipostază de interpret și compozitor, recompensat cu calde aplauze repetate.

merlin 9

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Expoziții, podcast, concert, lansare de carte, toate întâlnirile avute în cele opt zile de festival au făcut ca teatrul să fie sărbătorit clipă de clipă cu entuziasm.

Bilanțul FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE ANIMAȚIE – SUB BAGHETA LUI MERLIN – ediția a VII-a în cifre arată astfel:

• 20 spectacole de teatru
• 14 trupe din tara și străinătate
• Trupe de teatru din Arad, Alba Iulia, Craiova, Reșița, Baia Mare, Brăila, București, Brașov, Ploiești, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Galați, Oradea, Sarajevo – Bosnia
• 1 concert cu talentatul actor Alex Ștefănescu
• o lansare de carte – Viață și teatru. Scrisori pentru Toma – lansare carte Toma Hogea

• lansarea noii sigle și imagini Merlin
• un vernisaj/expoziție de pictură incluzând studii și interpretări după picturi din Istoria Artei Universale, realizate de copii cu vârste cuprinse între 5-19 ani. Coordonator- Patricia S.Iusztin, artist plastic, UAPR Timișoara
• parteneriat cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Constantin Pufan Timișoara
• parteneriat cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Dumitru Ciumăgeanu Timișoara
• 40 elevi ai Școlii românești Lucian Magdu din Batania, Ungaria au participat la câteva dintre spectacole, în cadrul proiectului RoAct 2022 realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni
• număr total spectatori – 3220

 l0a8378

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/