Salariu de 15.000 de lei pentru Chişărău

Potrivit unor surse apropiate Moldomin, directorul Iacob Chișărău ar avea un salariu de 15.000 de lei pe lună. În timp ce societatea pe care o conduce a devenit subiect de scandal internațional pentru poluarea pe care o produce, dar și pentru privatizarea care ridicat semne de întrebare la DNA, directorul își ia lunar banii, pentru că are tupeu să o reprezinte.

Singura reclamație pentru Caraș-Severin care a ajuns pe masa Uniunii Europeane este făcută de operatorii de turism sârbi pentru poluarea cu praf de la Moldomin, care le distruge afacerea. În tot acest timp, consilierul județean Iacob Chișărău apare la câte o ședință de plen, din când în când, ca să nu își piardă calitatea de ales. Cu un salariu vehiculat la 15.000 de lei, dar cu sechestru pus de procurorii din Timiș pe toate averile pe care le deține, alesul nu are nicio problemă să reprezinte o societate atât de contestată de mii de oameni. În plus, potrivit unor surse apropiate Moldomin, motivul pentru care DNA a dat startul unei anchete în acest caz a venit după ce oficialii ANAF s-ar fi supărat cumplit pe faptul că cei din conducerea societății, cu acordul firmei de lichidare, ar fi tolerat furtul de fier vechi din societate, din care s-au îmbogățit singuri, uitând să cotizeze „mai sus”.
Trimis în judecată
Până una alta, măcar unul dintre cele două dosare în care apare numele directorului Iacob Chișărău a ajuns în instanță. Acesta este cel privind privatizarea Moldomin. Procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a vicepreședintelui Curții de Apel Timișoara, Cătălin Şerban, şi a celor care au legătură cu şpaga de 50.000 de euro dată pentru aranjarea unor procese legate de falimentul SC Moldomin Moldova Nouă. În sarcina lui Iacob Chişărău, consilier județean de Caraș-Severin și director general al SC Moldomin Moldova Nouă, s-au reținut infracțiunile de complicitate la cumpărare de influență, complicitate la trafic de influență și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

 

Comments

  1. Chung Norris says:

    La temnita cu Chisarau!