Sala polivalentă de mare capacitate a Timișoarei, tot în aer. Ministrul Dezvoltării Regionale îi cheamă pe Robu și Dobra la „ora de dirigenție”

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Timișoara va mai avea ceva de așteptat până să aibă o sală polivalentă de 15.000 de locuri pentru sport, dar și spectacole. Asta pentru că administrația locală și cea județeană nu se înțeleg! Primăria militează pentru construcția sălii polivalente lângă stadionul „Dan Păltinișanu”, pe modelul clujean, iar Consiliul Județean vrea să ducă sala tocmai în comuna Giroc.

Oricum, niciunul dintre terenuri nu poate fi pus la dispoziția Companiei Naționale de Investiții, întrucât Consiliul Local, respectiv cel județean nu au adoptat hotărâri în acest sens. De aceea, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile-Daniel Suciu, i-a chemat pe Nicolae Robu și Călin Dobra la discuții săptămâna viitoare!

Ministrul a precizat că acum se face un adevărat ping-pong, pe care el este decis să-l oprească. „Nu v-ați săturat de acest ping-pong? Sunt convins că pentru timișoreni contează mai mult să se facă ceva decât tot felul de discuții despre locație. Astăzi nu am decizii, hotărâri juridice cu valoare vizavi de un amplasament sau altul. Săptămâna viitoare lansez o invitație publică și domnului primar Nicolae Robu și domnului președinte Călin Dobra. Îi aștept la minister, să luăm decizia, să rupem o dată pisica în două cu decizia aceasta care trenează. Pentru a se preda terenul e nevoie de două treimi din voturi și la Consiliul Județean, și la Consiliul Local,”, a precizat ministrul. LA CJT, consilierii liberali nu au votat pentru predarea amplasamentului de la Giroc, iar la CLT, cei de la PSD – pentru amplasamentul de lângă stadion.

1000x100 casa brutarului

Referitor la care amplasament ar fi mai bun, ministrul nu a vrut să se pronunțe, dar a remarcat că pe terenul invocat de Primărie există terenuri de sport, adică complexul „Adrian Stoicov”,  care nu ar aparține de Primărie în acte. „Pe amplasamentul pentru sala polivalentă există o bază sportivă cu nocturnă, cu teren sintetic, care nu este înscrisă nicăieri. Mă interesează cine dărâmă acel obiectiv, el nu aparține municipalității. Va trece ziua de duminică cu patimile politicienilor și îi aștept să luăm cu toții o decizie. Tocmai de aceea îmi doresc să ne întâlnim după alegeri. Eu de trei luni nu am apucat să mă plict7isesc de acest obiectiv, Timișoara merită o sală polivalentă și o va avea!”, a mai spus ministrul.

Terenurile de iarbă din complexul „Adrian Stoicov” au fost recent refăcute printr-un contract cu o firmă ce amenajează și stadionul din Ronaț, contract întocmit de Primărie.

expres banat 1000x100 (2)