Ludovic Orban, angajament în fața lui Nelu Popa: „PNL va pune UCM Reșița pe picioare!”

banner publicitar

Edilul-șef al Reșiței s-a folosit de mitingul PNL din centrul civic pentru a primi de la liderul PNL, posibilul viitor premier al României, garanția implicării și salvării UCMR!

Liderul PNL Ludovic Orban, varianta liberalilor pentru Palatul Victoria în cazul ajungerii acestora la guvernare, a fost pus într-o postură delicată de primarul Reșiței, Nelu Popa. Acesta din urmă i-a forțat mâna și Orban și-a luat un angajament ferm în fața a vreo 2.000 de oameni. „În Cetatea de Foc a Banatului de Munte, Uzina Constructoare de Mașini, care a făcut peste 400 de turbine, aproape toate hidrocentralele din România, este în suferință de peste opt ani, e în insolvență pe baza unor datorii către statul român. Nimeni până acum nu a avut curajul să-și asume să transforme aceste datorii în acțiuni. Cu alte cuvinte, UCMR trebuie să se întoarcă în patrimoniul acestei țări pentru că vorbim de o chestiune de siguranță națională. E vorba de situația energetică a unei țări! Vreau să ne promită Ludovic Orban că noi, liberalii, vom avea curajul să ducem această întreprindere unde a fost, înapoi în glorie și să nu ne mai temem că poate, cineva de la Parlamentul European, o va interpreta ca un ajutor de stat și mai știu eu ce povești vânătorești. Să nu văd miniștrii care se plimbă pe la UCMR din trei în trei luni spunând că o vor salva și nu o salvează!”, i-a cerut primarul Popa președintelui Ludovic Orban la microfonul din piața centrală a orașului.

Președintele PNL și-a asumat rezolvarea problemelor de la UCMR și a lăsat de înțeles că e deja pus la punct cu situația uzinei. „O fac, pentru că știu că este foarte posibilă. Conversia datoriilor, a creanțelor în acțiuni este foarte posibilă, este legală și este acceptabilă din punct de vedere al legislației europene. Vă garantez că, atunci când PNL va ajunge la guvernare, va pune pe picioare această uzină care a construit în toată România și care a dus faima muncitorilor din Reșița în toată România!”, a spus Orban.

Echipa de campanie pentru alegerile europarlamentare a PNL a fost întâmpinată de aproximativ 2.000 de oameni în centrul Reșiței. Lângă Ludovic Orban s-a aflat și numărul 1 pe lista PNL, Rareș Bogdan, dar a lipsit motivat, din cauze medicale, Gheorghe Falcă, primarul Aradului.