Investiții majore la Spitalul Municipal Timișoara. Peste 33 de milioane de lei pentru Clinica de Balneologie și Ambulatoriul ORL!

untitled design set 970x90 px

Două secții ale Spitalului Municipal Timișoara vor fi complet renovate prin două proiecte majore. Este vorba de clădirea Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie de pe strada C. D. Loga, dar și de Ambulatoriul ORL, de pe Bulevardul Revoluției 1989. Ambele vor avea o nouă față și vor fi extinse.

Clinica de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie (foto) se află într-o clădire redobândită în instanță de Primăria Municipiului Timișoara în urmă cu doi ani. Ambulatoriul va beneficia de o investiție de 23.716.126,88 lei (TVA inclus), din care suma eligibilă pentru finanțarea prin Programul Operațional Regional este de 10.699.298,30 lei, iar valoarea neeligibilă ajunge la 13.016.828,58 lei. Clinica va fi extinsă, astfel încât suprafața sa va fi triplată.

Clinica va fi reabilitată, modernizată și echipată cu dotări pentru hidroterapie, kinetoterapie, recuperare medicală, iar bazinul mare va fi și el reabilitat. De asemenea, Spitalul Municipal a primit licența de exploatare a izvorului de apă termală din zona Michelangelo.

publicitate ziar expresb 1000x100

Ambulatoriul ORL din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgențe va trece și el printr-un proces de reabilitare, deoarece este vorba tot de o clădire veche, la fel ca la Clinica de Balneologie. Pentru Ambulatoriul ORL, investiția pentru reabilitare, extindere și modernizare se ridică la 10.592.285,49 lei, din care eligibilă pentru finanțare prin POR este suma de 10.591.749,99 lei. Valoarea neeligibilă, 535,50 lei.

Cererile de finanțare cu suma cu care contribuie Primăria Municipiului Timișoara au fost aprobate în ședința de Consiliu Local de marți.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/