Sală de sport modernă, într-o comună din Timiș. Pentru oameni de rând, elevi și campioni naționali de skandenberg!

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

O sală de sport modernă cu 180 de locuri, cu tribună, vestiare şi locuri de parcare pentru sportivi şi spectatori va fi construită în comuna timişeană Topolovăţu Mare. Sala va deservi atât elevii de la şcoala din localitate, cât şi sportivii clubului comunal. Acesta din urmă a obţinut anul trecut certificatul de identitate sportivă de la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Compania Naţională de Investiţii a aprobat cererea de finanţare pentru sala de sport din Topolovăţu Mare. Cererea a fost trimisă în anul 2018, apoi, în 2019, sala a fost introdusă pe lista de aşteptare. În ultima zi a anului trecut, CNI a aprobat construirea ei şi lansarea licitaţiei.

Construirea sălii de sport este absolut necesară atât pentru elevii şcolii din localitate, care nu au unde să-şi desfăşoare orele de educaţie fizică pe timpul iernii, cât şi pentru clubul comunal. Acesta cuprinde secţii de fotbal, handbal, skandenberg, iar sportivii sunt nevoiţi să se deplaseze în diferite locaţii din judeţ pentru a-şi desfăşura antrenamentele.

„E foarte necesară pentru şcoală, pentru că peste 250 de copii nu au unde să-şi desfăşoare orele de educaţie fizică din noiembrie până în martie, pe timp de iarnă. Apoi e importantă pentru club. La skandenberg avem campioni şi vicecampioni naţionali care se pregătesc pe la Lugoj sau în spaţii improprii, acasă, deoarece la noi în comună nu au unde. De asemenea, fetele de la handbal se deplasează la Moşniţa ca să se antreneze. Dar nu în ultimul rând, sala va putea fi folosită şi de cetăţenii comunei care doresc să facă mişcare., a declarat Ovidiu Doţa, primarul comunei Topolovăţu Mare.

Sala va fi amplasată în vecinătatea PUZ-ului de tineri căsătoriţi şi a şcolii. Suma alocată pentru ea se ridică la 500.000 de de euro, iar proiectarea şi execuţia se preconizează că vor fi încheiate în anul 2021.