Sala de sport a unui liceu timișorean, deschisă tuturor elevilor pentru activități sportive și recreative

Peste 850 de mii de lei a alocat administrația locală pentru refacerea sălii de sport a Liceului Agricol din Timișoara. De acel spațiu vor putea beneficia toți elevii școlilor din oraș sau copiii care desfășoară activități în diverse cluburi.

Sub șantier au fost atât sala de sport a Liceului Agricol, cât și vestiarele și grupurile sanitare aferente. Fațada clădirii a fost zugrăvită, iar acoperișul –reparat.

S-au reparat pereții, instalația electrică și cea termică, s-au înlocuit obiectele sanitare, corpurile de iluminat, ușile, ferestrele și pardoseala din parchet. 850.000 de lei aproximativ s-au alocat acestor lucrări.

leader board 728 x 90 px

„Este o sală foarte bună care va putea fi folosită de orice școală interesată a Timișoarei. Noi punem la dispoziție minibuse, prin sistemul de transport școlar, care să ducă elevii de la școala unde învață acolo pentru activitățile pe care le au de desfășurat în acea sală –activități sportive sau de dans, de balet –, și înapoi la școala lor. Am fost solicitați în acest sens de Liceul de Muzică Ion Vidu.”, a declarat edilul local al Timișoarei, Nicolae Robu.

În luna februarie, consilierii locali au aprobat o hotărâre prin care au cerut Ministerului Educației trecerea în administrare locală a clădirilor care au găzduit fostul Liceu Agricol, desființat în 2015 pentru că numărul de elevi era sub pragul minim. Primăria intenționează să amenajeze acolo un sediu în care să funcționeze inspectoratul școlar județean. Imobilul de pe Calea Aradului are două etaje, sala de sport reabilitată acum, ateliere, cantină și două cămine cu câte trei etaje.