Sala de sport a Liceului Auto din Timișoara, transformată în pandemie în depozit de materiale sanitare pentru Inspectoratul Școlar Județean Timiș, a intrat în renovare. Reprezentanții liceului nu sunt însă mulțumiți nici de ritmul impus de primărie, nici de metodele de intervenție.
Primăria Timișoara anunță că lucrările de renovare la sala de sport a Liceului Auto vor fi gata luna viitoare. S-au făcut, în principal, lucrări de igienizare în spațiul pe care elevii îl utilizau la orele de educație fizică.
„La sala de sport de la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto se efectuează lucrări de reparații, iar acestea sunt gata acum în proporție de 60%. Vorbim de reparații curente, astupat fisuri, reparat calorifere, vopsit pereți. Un termen estimat pentru finalizarea acestor reparații este luna noiembrie.”, a declarat Bogdan Marta, consilierul primarului Dominic Fritz.
Fost elev al liceului și reprezentant al societății civile, Corneliu Vaida spune că lucrurile nu ar sta de fapt astfel.
„Ca să faci o sală de sport funcțională nu e suficient să astupi niște găuri în pereți și să dai cu var. Acolo sunt necesare mult mai multe reparații, de la zugrăveală până la înlocuirea dușumelei, pentru că nu se poate practica sport pe dușumeaua aia, la reparații la acoperiș pentru că, în caz de ploaie, sunt infiltrații și atunci zugrăvirea este ca și cum nu ar fi, ba chiar mai rău. Toaletele și dușurile nu sunt nici reparate, nici igienizate. Eu 60% interpretez cu 10%. Acesta este punctul meu de vedere ca reprezentant al primarului și al liceului în definitiv pentru că interesul meu e ca liceul acesta să aibă o sală de sport funcțională în condițiile secolului XXI.”, a spus Corneliu Vaida.
Potrivit lui, liceul nu a avut parte, de la înființare, de nicio renovare serioasă. În plus, în liceu există calorifere și țevi colmatate în mai multe săli de clasă, iar pe perioada iernii există riscul ca elevii să rămână în frig.
„Trebuie alocate fonduri de la primărie pentru renovare. Pot să înțeleg că nu sunt fonduri, dar nu pot înțelege că nu se poate face o corecție bugetară sau nu se pot găsi bani din alte părți. Pentru că funcționabilitatea unei școli ar trebui să fie prioritară. Viceprimarul Ruben Lațcău mi-a spus că mai sunt alte 61 de școli prioritare, dar nu știu, poate reprezentanții lor nu sunt atât de guralivi ca mine sau situația acolo nu e așa dezastruoasă. Aici avem un liceu unde clasele nu sunt încălzite, unde sala de sport nu este funcțională și unde cantina e la fel de nefuncțională. Se poate numi asta unitate de învățământ a secolului XXI în Timișoara?”, a explicat Corneliu Vaida.
În ceea ce privește investițiile în școlile din Timișoara, reprezentanții primăriei spun că au plătit 29 de milioane de lei în primele 9 luni ale anului. Alte 4 milioane de lei au fost dedicate lucrărilor de reparații.