Sala de conferințe și cea de fitness de lângă Stadionul „Dan Păltinișanu” au dispărut pentru a face loc viitoarei Săli Polivalente. Ce spun autoritățile?

De câteva săptămâni, construcțiile din spatele zonei vestiarelor Stadionului „Dan Păltinișanu” au dispărut. Cortul unde se dădeau declarații după meciuri, sala de conferințe, dar și sala de fitness au fost demontate de proprietarul lor, cei de la Consiliul Județean Timiș, la solicitarea proprietarului terenului, Primăria Municipiului Timișoara. Aparent, terenul va fi inclus în proiectul noii Săli Polivalente.

Sala de conferințe, cortul și sala de fitness au fost montate în zona parcării de la stadion în anul 2009, când clubul patronat de Marian Iancu se punea la punct pentru meciurile de cupe europene. După nouă ani, cortul și cele două săli de tâmplărie PVC au fost demontate bucată cu bucată. Aparatele din sala de fitness au fost duse în magazia stadionului, la păstrat. Consiliul Județean Timiș s-a conformat unei decizii a celor de al Primăria Municipiului Timișoara, care au cerut eliberarea terenului, deoarece parcela urmează să fie inclusă în documentația trimisă la Compania Națională de Investiții.

Informația ne-a fost confirmată de Direcția de Patrimoniu Est din cadrul PMT, care a explicat că a contat și faptul că ACS Poli nu mai stă în permanență la stadion. Parcarea și terenurile din împrejurimi urmează să fie puse la dispoziție pentru proiectul sălii polivalente de 16.000 de locuri. „Acel teren este al Primăriei și am cerut eliberarea sa deoarece nu mai există activitate permanentă la stadion. Terenul urmează să fie pus la dispoziția CNI”, ne-a declarat Florin Răvășilă, de la Direcția de Patrimoniu Est.

Silviu Bălace și-ar putea lua adio de la dorința de a construi un stadion

Interesant este că în documentația trimisă la CNI intră și terenul fabricii Electrometal, luat în concesiune de Silviu Bălace și asociatul său, Goran Corojor. Cei doi, care au clubul de copii Galaxy Timișoara, doresc să construiască din propria investiție o arenă de fotbal omologabilă inclusiv la nivel de Liga a III-a, cu o bază care să aibă și un restaurant. Proiectul le-a fost însă blocat de Primărie. „Pentru acel teren există o serie de litigii. Se lucrează la proiect, inclusiv cei de la Direcția Edilitară lucrează la un proiect de drumuri”, ne-a mai precizat Florin Răvășilă.

Conferințele de presă se desfășoară acum în stadion

Vara aceasta, ACS Poli a părăsit cu scandal vestiarele Stadionului „Dan Păltinișanu”. Consiliul Județean Timiș le-a cerut să nu mai stea acolo permanent sau să plătească pentru acest lucru. Antrenorul de atunci Ionel Ganea a lansat atacuri la adresa președintelui CJT, Călin Dobra, și antrenorului concitadinei ASU, aflați într-o relație de rudenie, pe care i-a acuzat că îi scot intenționat de pe arenă. CJT a înlocuit yalele, iar până la urmă, ACS Poli nu a mai plătit chirie nici pentru meciuri, ci s-a mutat pe mult mai impropria arenă Electrica.

Stadionul „Dan Păltinișanu” este închiriat pentru toate meciurile oficiale de celelalte două echipe din oraș, ASU Politehnica și Ripensia Timișoara. De asemenea, echipa de rugby Timișoara Saracens joacă pe cel mai mare stadion partidele sale de cupe europene. Conferințele de presă se desfășoară acum într-o sală mai mică de lângă vestiare, fostul birou de ticketing al ACS.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/