Caransebeșenii se roagă să-i ocolească inundațiile… Căci Guvernul îi tot ocolește de câțiva ani!

Senatorul liberal de Caraș-Severin Marcel Vela l-a întrebat în Parlamentul României pe ministrul Pădurilor și Apelor, Ioan Deneș, când își va respecta Guvernul promisiunile făcute cu privire la stoparea inundațiilor din Caransebeș și Caraș-Severin sau pentru a opri defrișările ilegale din pădurile Banatului Montan. Marcel Vela așteaptă răspunsul în scris.

Deși în programul de guvernare PSD-ALDE s-au anunțat ca prioritate lucrări de infrastructură, cum ar fi regularizarea cursurilor de apă din România pentru a limita sistematic pagubele umane și materiale generate de inundații, până acum nu s-au luat aceste măsuri.

„Nu am încredere că Guvernul PSD va începe la Caransebeș în 2019 ce a promis cu privire la deversarea pârâului Zlagna în râul Sebeș și referitor la realizarea barajului din zona Aeroport pentru oprirea torentelor de pe pârâul Potoc, la fel cum va fi restanțier și la amenajările forestiere benefice pentru județul Caraș-Severin. În consecință, ca membru al comisiei de specialitate, am adresat de la tribuna Senatului câteva întrebări Ministrului apelor și pădurilor, senatorului PSD Ioan Deneș, printre care și când va întreprinde acțiuni concrete prin programul de prevenire și gestionare a inundațiilor în ceea ce privește pâraiele Potoc și Zlagna, astfel încât acestea să nu mai inunde periodic municipiul Caransebeș”, ne-a menționat Marcel Vela.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

În urmă cu 4 ani, municipalitatea a fost înștiințată că reprezentanți ai Apelor Române au verificat situația de pe teren și au concluzionat că soluția propusă de executivul local este una viabilă. La acea vreme, în fruntea Primăriei Caransebeș se afla Marcel Vela, actualul senator de Caraș-Severin, solicitarea venită din partea Primăriei către Apele Române fiind de a devia pârâul care pune probleme localnicilor, Zlagna, printr-o albie paralelă, în acest fel dispărând efectele negative provocate de acest curs de apă pe raza municipiului, zonă în care pârâul are o albie foarte îngustă.

Reamintim că, în februarie 2016, Consiliul Tehnico-Economic al Administrației Bazinale Banat a aprobat proiectul „Apărare împotriva inundațiilor a municipiului Caransebeș, zona Aeroport și zona Caransebeșul Nou”. Asta înseamnă că, timp de trei ani de zile, Apele Române ar fi trebuit să lucreze la un baraj pe Valea Potocului, în zona aeroportului și la realizarea unui sistem inteligent de deversare a pârâului Zlagna, pentru ca localnicii să nu mai sufere de pe urma inundațiilor. Doar că au trecut deja 2 ani și nu se vede nicio activitate în teritoriu. Probabil că proiectul zace pe masa de lucru a vreunui reprezentant al Ministerului Apelor Pădurilor, lucru ce l-a făcut pe senatorul liberal de Caraș-Severin să-l interpeleze pe ministrul mediului de la tribuna Parlamentului.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/