Şahistul şi inginerul reşiţean Tiberiu Mănescu îşi depune candidatura ca independent pentru Parlament!

La 30 de ani, un reşiţean îşi depune candidatura ca independent pentru Camera Deputaţilor! Tiberiu Mănescu este doctor în inginerie, maestru internaţional la şah şi nu a fost membru al niciunui partid politic. 

Dr. ing. Tiberiu Mănescu vrea să se implice în politică, însă fără a fi ancorat de vreo formaţiune politică! „Partidele şi-au definitivat în mare parte listele pentru alegerile parlamentare şi bineînţeles că îşi fac simţită prezenţa aproximativ aceiaşi oameni care au făcut senzaţie în ultimii ani pe scena politică românească şi care ne-au reprezentat cu cinste la cel mai înalt nivel, punând umărul la aducerea judeţului pe ultimele locuri ca şi nivel de trai din ţară. Personal, m-am săturat să aud cum clasa politică din România este criticată la fiecare pas, însă nimeni nu oferă electoratului o alternativă şi suntem mereu în postura hilara de a alege „răul cel mai mic”. Îmi anunţ, pe această cale, candidatura la Camera Deputaţilor în calitate de independent, cu speranţa că voi reuşi să îmi adun semnăturile necesare candidaturii, indiferent de piedicile care au început deja să apară. Sunt sigur că o să existe şi postaci deranjaţi de faptul că voi face acest pas, însă sunt la fel de sigur că lumea e sătulă de cei care îşi urmăresc doar propriile interese”, a anunţat Tiberiu Mănescu pe contul său de facebook.

Pentru a-şi putea depune oficial candidatura, Tibi Mănescu trebuie să adune „cam 2.700 de semnături, mai precis de la 1% din populaţia cu drept de vot din Caraş-Severin, a explicat acesta. Ce o să voteze electoratul nostru putem vedea după. Cei afiliaţi politic sunt obligaţi să facă compromisuri şi să îşi asculte şefii din partid. Un independent poate să fie corect, integru şi sa îşi asculte strict propria raţiune. În concluzie: independent! Nu îmi doresc să reuşesc EU, îmi doresc să reuşim NOI, cei care vrem altceva!”.

Tiberiu Mănescu a absolvit, în 2009, Secţia Inginerie Economică în Domeniul Mecanic  din cadrul Facultăţii de Inginerie Mecanică a Universităţii „Eftimie Murgu” Reşiţa. Tot aici, în 2011 a terminat Masterul în Metode şi Tehnici Avansate de Analiză şi Proiectarea Asistată în Inginerie Industrială. În 2015 a obţinut titlul ştiinţific de Doctor Inginer, cu „Magna cum Laude”. Are şi experienţă profesională: a lucrat câte doi ani ca inginer la UCM Reşiţa, INA în Homburg/Saar (Germania) şi Bosch Rexroth Blaj. Este membru al Asociaţiei Române de Tensometrie, al Asociaţiei Generale a Inginerilor din România şi al Asociaţiei pentru Cercetare Multidisciplinară zona V Vest. Are şapte cărţi publicate la edituri naţionale, precum şi o propunere de brevet de invenţie la OSIM.

Este un şahist cu mare experienţă, maestru al sportului din 2003, maestru FIDE din acelaşi an şi maestru internaţional din 2013 până în prezent. Tot la şah, are în palmares: două medalii de aur la Campionatul Naţional Individual de juniori, dar şi două de aur pe echipe; medalie de bronz cu echipa României la Campionatul European din Ungaria (2003), argint cu echipa, dar şi la individual!, la Europenele din Serbia (2004); peste 50 de medalii şi diplome la diverse turnee interne şi internaţionale. Este membru al Clubului de Şah „Muncitorul” Reşiţa.

„În perioada următoare, voi încerca să mă întâlnesc cu cât mai multe persoane cu drept de vot, pentru a-mi aduna semnăturile necesare depunerii candidaturii”, a declarat, pentru Express de Banat, Tiberiu Mănescu.