Plângeri penale și dezvăluiri incendiare în PMP Caraș-Severin! „Mutu a ajuns consilier local pentru că nu avea serviciu și nu avea ce mânca!”

untitled design set 970x90 px

Ion Vela cere suspendarea procesului civil deschis conducerii PMP Caraș-Severin și începerea urmăririi penale față de prim-vicepreședintele Ionuț Popovici, pentru infracțiunea de fals în înscrisuri! Mai mult decât atât, Vela dezvăluie criteriile incredibile pe baza cărora ar fi fost împărțite funcțiile publice membrilor PMP!

Vela a deschis o acțiune în anulare la Judecătoria Reșița prin care urmărește să desființeze actele ce au stat la baza îndepărtării sale din PMP, dar după ce a intrat în posesia unor documente, s-a convins că speța ar fi de fapt de competența Parchetului. „În acțiune sunt prezentate acte false și cred că intră în atribuțiile Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița. Totodată, aș vrea să știe cetățenii Reșiței ce oameni trimite PMP la conducerea județului și în Consiliul Local! A trimis oameni făcând abuz în serviciu sau în activitatea politică, acțiuni neîntemeiate, încălcând legea și, bineînțeles, venind cu acte false!”, a acuzat Vela.

Acesta a povestit astăzi, într-o conferință de presă, cum ar fi fost sunat la două zile după alegerile locale de președintele organizației județene PMP, Ionuț Popovici, care i-ar fi cerut să își asume insuccesul partidului în alegeri și să își dea demisia. „Am spus că eu nu am ce să îmi asum, că insuccesul trebuie să ni-l asumăm toți, în special cei care conduc partidul și cei care au organizat campania electorală. S-a făcut o ședință a Comisiei Județene unde s-a pus în discuție insuccesul în alegeri și s-a cerut să ne asumăm răspunderea. De fapt, răspunderea trebuia să mi-o asum eu singur, să-mi dau demisia, să mă retrag de pe listă. Eu am spus că mi se pare normal să își asume responsabilitatea insuccesului președintele organizației județene, Popovici, secretarul general al organizației județene și cei care au candidat pe locuri eligibile. Domnul președinte al partidului și candidat la Consiliul Județean și-a asumat responsabilitatea insuccesului prin acceptarea funcției de vicepreședinte al Consiliului Județean. Domnul Mutu a candidat la viceprimar. Din nou și-a asumat insuccesul. Iar domnul doctor Purea, care a fost candidat pe toate listele, a rămas consilier județean cu anumite atribuții în Consiliul Județean și în sistemul de sănătate. Deci cel care trebuia să-și dea demisia era Ion Vela”, a mai afirmat fostul rector de la „Eftimie Murgu”.

Vela consideră că a fost pur și simplu executat după ce Popovici s-ar fi folosit de el. Președintele PMP Caraș-Severin a solicitat retragerea sprijinului politic pentru Vela, lucru care s-a și întâmplat, deși din 17 membri ar fi fost prezenți doar 10, iar doi s-ar fi abținut. „După un timp am primit de la domnul Mutu o hotărâre de excludere din partid! Eu nu am auzit, cel puțin până la retragerea sprijinului politic, să se pună în discuție problema excluderii din partid. Prin hotărârea de excludere se menționa că, începând cu data de 09.06.2016, domnul Vela Ion își pierde calitatea de membru al Partidului Mișcarea Populară deoarece am avut abateri grave și repetate. Dânșii m-au înregistrat ca membru PMP în condițiile în care eu nu știu dacă sunt sau nu membru”, a mai spus Ion Vela.

Acesta a dezvăluit și motivația potrivit căreia Popovici ar fi dispus înlocuirea sa în Consiliul Local Reșița cu Viorel Mutu. „A propus să fiu înlocuit de Viorel Mutu deoarece «este fără serviciu și nu are ce mânca, nu aduce voturi, dar este bun la munca de secretariat, îl cunosc de mult, e un om bun și e prietenul meu». Noi punem să ne conducă oameni care nu au serviciu și nu au ce mânca?! Care este valoarea acestui om dacă nu-și găsește serviciu și nu are ce mânca?!”, a mărturisit Vela.

În concluzie, Ion Vela așteaptă începerea urmăririi penale față de Ionuț Popovici, prim-vicepreședinte PMP Caraș-Severin și vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, dar și față de Viorel Mutu, consilier local la Reșița: „Eu nu mi-am depus retragerea de pe listă! Să analizeze Parchetul falsurile și abuzurile pe care le-au comis cei doi reprezentanți ai PMP! E fals, sunt acte false, abuz și așa mai departe!”.