„Să fie clar, nu ne jucăm cu deciziile partidului! Eu am fost fair-play, să fie și Marcel Vela!”

Luminița Jivan, șefa social-democraților cărășeni, nu-și face niciun fel de griji cu privire la o posibilă încercare a liberalilor de a prelua șefia Consiliului Județean Caraș-Severin după execuțiile în serie din PSD!

Cel puțin teoretic, liberalii, împreună cu cei cinci aleși PSD excluși din partid, cărora li s-ar adăuga și cei doi oameni ai lui Ion Tabugan, ar forma majoritatea necesară schimbării și numirii unei alte conduceri la nivelul administrației publice județene. Practic însă nu se va întâmpla asta. Singura mutare va fi înlocuirea vicepreședintelui Flavius Nedelcea cu Petru Pârvulescu. „Se merge pe vechiul Cod Administrativ. Cei cinci sunt liberi să conteste decizia forurilor partidului în instanță, dar noul Cod nu e aplicabil în această speță. Sunt luate în calcul toate posibilitățile, dar nu cred că ne jucăm cu deciziile partidului. Nu cred că președintele Consiliului Județean sau oricare alt coleg din CJ își permit să se joace cu deciziile partidului. Nu știu dacă liberalii se vor băga sau nu în această problemă. Eu am fost fair-play când liberalii au avut de validat vreun consilier, nu ne-am opus sub nicio formă, sper să fie și Marcel Vela!”, a declarat Luminița Jivan.

Este o discuție politică pe care noi o ducem în perioada următoare inclusiv cu PNL, inclusiv cu PMP și UNPR, pentru că așa este firesc, iar eu cred că, atât timp cât noi nu ne-am opus intrării unor membri ai altor partide în Consiliul Județean, corect e ca și celelalte partide să respecte decizia PSD. Eu nu cred că va exista o sincopă din acest punct de vedere. Doamna președinte va discuta cu ceilalți președinți de partide și eu cred că se va rezolva. Știu că liberalii au anunțat că nu se bagă în problemele noastre interne. Mi se pare corect, ceea ce  înseamnă că vor respecta votul în Consiliul Județean și intrarea pe listă a următorilor consilieri”, a adăugat senatorul Ionuț Chisăliță, președintele organizației municipale PSD Reșița.