Să dansăm în familie. În marea familie a municipiului Reșița

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

După atâta pandemie și restricții de tot felul, iată că a venit momentul ca reșițenii să se bucure, în premieră în municipiul reședință de județ, de proiectul cultural „DansNomad”, coordonat de Beatrice Tudor, coregrafă și dansatoare, absolventă a UNATC București. Printre inițiatori regăsim Teatrul de Vest Reșița, Administrația Fondului Cultural Național, Consiliul Județean Caraș-Severin, Consiliul Județean Timiș și Primăria Municipiului Reșița, în parteneriat cu Muzeul Banatului Montan, Complex Atlantic și Muzeul Național al Banatului.

Proiectul, care se va desfășura între 1 și 5 septembrie, își propune trei evenimente: momente de dans contemporan în spațiul public, cursuri de dans contemporan și un spectacol de dans invitat. Accesul la toate aceste evenimente este gratuit.

Potrivit organizatorilor, sunt așteptați toți cei care sunt curioși să experimenteze dansul contemporan ca spectatori și/sau participanți. „Timp de 5 zile, o echipă alcătuită din 11 artiști din diferite domenii (dans, actorie, muzică, multimedia) vor explora orașul Reșița și vor susține activități artistice și educative (prin intermediul dansului contemporan) pentru comunitate.”, se arată într-un comunicat de presă.

Calendarul evenimentelor derulate în cadrul proiectului „DansNomad”: 1, 2, 3, 4 septembrie – momente de dans în spațiul public în intervalul orar 17.00-20.00 în locațiile: Muzeul Locomotivelor, Curtea Muzeului Banatului Montan, Parcul Tricolorului, Parcul Siderurgistului, platoul din fața fostei Case de Cultură.

Desfășurătorul intervențiilor pe zile:

  • Marți, 1 septembrie: Parcul Tricolorului (17.00), Parcul Siderurgistului (18.00), platoul din fata fostei Case de Cultură (19.00);
  • Miercuri, 2 septembrie: Parcul Siderurgistului (17.00), Muzeul Locomotivelor (18.00), Curtea Muzeului Banatului Montan (19.00);
  • Joi, 3 septembrie: Muzeul Locomotivelor (ora 17.00), Parcul Tricolorului (18.00), platoul din fata fostei Case de Cultură (19.00);
  • Vineri, 4 septembrie: Curtea Muzeului Banatului Montan (17.00), Parcul Siderurgistului (18.00), Parcul Tricolorului (19.00).

Durata fiecărei intervenții este de circa 25 de minute

  • Sâmbătă, 5 septembrie – ateliere de dans contemporan împărțite pe trei categorii de vârstă. Sunt invitați să participe copiii (7-13 ani), adolescenții (14-18 ani) și adulții (+19 ani), indiferent de pregătirea fizică, experiența de mișcare, apartenență etnică etc. Atelierele se vor desfășura în aer liber, în Parcul Cărășana. Durata fiecăruia va fi de o oră.

Numărul maxim de locuri/grupa de vârstă este de 20 de persoane, iar înscrierea se face la adresa de e-mail: www.startdans4cities@gmail.com

Program Ateliere:

promovare banner maxagro Muzeul TM

– copii (7-13 ani): ora 15.00;

– adolescenți (14-18 ani): ora 16.00;

– adulți (+ 19 ani): ora 18.00.

Proiectul se desfășoară în 3 orașe: Deva, Reșița și Lugoj. Evenimentul de încheiere al proiectului va avea loc pe 11 septembrie, la Bastionul Maria Theresia din Timișoara, de la ora 19.30.

Vor fi prezentate scurte filme de dans realizate în cele trei orașe, un spectacol de dans contemporan și o discuție cu publicul. Spectacolul de dans invitat „BITE THE BULLET/RE:MIX” – găzduit de Complex Atlantic, la ora 19.00. Coregrafie și interpretare: George Pleșca, Anastasia Grigore. Aranjament muzical: Andrian Piciorea „Bite the bullet / re:mix” este un spectacol-duet construit de 2 tineri coregrafi, alcătuit din fragmente și schițe, un colaj de mișcare, gânduri și sentimente. Expresia englezească „bite the bullet” este echivalentul lui „a pune punct”.

Astfel, coregrafii aleg o serie de momente, o colecție de situații pe care le trăiesc prin dans, lăsându-le apoi în urmă. Trecerile dintre momente tandre de duet la momente de forță, de la conflict la vulnerabilitate, de la feminin la masculin creează un spectacol complex de dans contemporan ce ține publicul captivat și oferă energie și prospețime.

Organizatorii sfătuiesc participanții la aceste evenimente să poarte masca de protecție și să păstreze distanța socială de doi metri.


1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/