Să dăm țării cât mai multe tăieri de panglici!

Don Ciolacu, ce mai faci, domnule? Stai acasă pe căldurile astea? Nu ai plecat și matale în concediu? Știu eu, în Tenerife, la turci, la greci, la noi la mare. Așa, după bugetul matale. Știu că ai o grămadă de cheltuieli, dar câteva zile de repaus meriți și tălică. Du-te, că acum se termină vacanța parlamentară și n-o să mai ai timp să te odihnești. Ei, nu. Ești matale tânăr, frumos și viguros, dar la cât te zbați pentru noi, eu zic că e bine să te și odihnești. Nu poți? Ai de lucru? Știu că ai de lucru, că toată ziua te văd la televizor plimbându-te în țara, cu treabă, bineînțeles. Că și tăierea unei panglici tot muncă e!

Apropo de tăierea unei panglici la Bistrița Năsăud, când, zic ăștia din Opoziție, ți-ar fi scăpat porumbelul din guriță: „Astăzi am venit la inaugurarea unei case mortuare de care vom beneficia cu toții la un moment dat.” Așa o fost? Uite, domnule, asta îmi place la matale, că ești cinstit și recunoști și că nu o dai cotită ca alți politicieni. E ușor să împroști cu noroi într-un om dacă nu știi toate circumstanțele în care a avut loc o întâmplare sau alta. Poate erai obosit după o noapte cu trenul, că știu cum e: taca-taca, taca-taca. Plecat seara la 9 din București, ajuns la Bistrița a doua zi dimineața. Sau poate ai avut o indigestie provocată de sandviciul ăla cumpărat în gară. De fapt, nici nu mai contează, important e că ai recunoscut. Ce să-i faci, se mai întâmplă…

Cum? Ai zis chestia cu casa mortuară, dar de fapt, n-ai zis-o? Că în realitate a fost în „spirit de glumă” la adresa primarului liberal din Voiteg care chiar așa o zis la inaugurarea unei capele în cimitirul comunal. Adică ai zis-o la mișto, dar ăia care au scris știrea nu s-au prins? Bată-te norocul să te bată, nea Marcele, mi-a venit inima la loc. De ce nu ai spus, dom’le, așa de la început? Știam eu că matale nu te compari cu Veorica de la Videle care susținea sus și tare că venise în vizită oficială la Pristina, Kosovo, pe când în realitate ea era în Muntenegru, la Podgorica.

Nea Marcele, nu mai fă din astea, domnule. Nu vezi că ăștia din opoziție nu știu de miștouri? N-au nici simțul umorului și nici puterea de a deosebi „spiritul” de „glumă.” Sunt bătuți în cap, ce să le faci. Lasă-i în biata lor și vezi-ți matale de tăierile de panglici. Că astea dau plus valoare muncii depuse la guvernare. Tăierile de panglici și discursurile alea cu „vom face” și „vom drege”. Fii ca apa sfințită și te asigur că o să prinzi ziua în care îi vei lua locul lu’ nea Ciucă la guvernare.

Hai pa și vezi pe unde se mai inaugurează o casă mortuară, pardon, o casă de cultură. Și nu mai fă mișto nici măcar în „spirit de glumă.”