„Disperare, numele tău este USR!” Deputatul Hurduzeu le dă peste nas celor care sperau să pună mâna pe 30 de milioane de euro

O bună parte a banilor pe care USR voia să îi folosească pentru servicii de consultanță în domeniul sănătății au fost economisiți de ministrul Rafila, spune deputatul cărășean Silviu Hurduzeu. Parlamentarul susține că au fost salvați 30 de milioane de euro, care ar fi trebuit să ajungă la firmele de casă ale useriștilor.

„DISPERARE, numele tău este USR! Să ajungi să îți contești propriile măsuri, asta înseamnă să fii userist!”, spune deputatul Silviu Hurduzeu, ironizându-i pe cei cărora le-au fost planurile dejucate de actuala conducere a Ministerului Sănătății. „Azi sunt extrem supărați pentru că Ministerul Sănătății, condus de PSD, folosește DOAR 42% din bugetul alocat de Ghinea & Co asistenței tehnice din PNRR pe reforma din sănătate. Supărarea este și mai mare pentru că asistența este asigurată de una dintre instituțiile prevăzute tot de useriști în PNRR, respectiv Organizația Mondială a Sănătății.”

Parlamentarul de Caraș-Severin spune că ministrul Sănătății a respectat PNRR-ul la virgulă, realizând o economie de 60%, ceea ce înseamnă 30 de milioane de euro „pentru care useriștii aveau deja pregătită o listă lungă cu firmele lor de casă! Asistența tehnică se face la un preț mult mai mic și cu o instituție internațională de prestigiu, fix așa cum scrie în PNRR, nu cu prăduitorii de la USR! În timp ce useriștii vor continua să se tăvălească pe jos, ministrul Rafila va continua să îndeplinească PNRR-ul, jalon după jalon.”, mai spune Hurduzeu.