Să dăm mai mult de doi bani pe mediu! 50 de saci de gunoi în al doilea weekend de curățenie pe Muntele Mic

Muntele Mic a fost animat și la sfârșitul săptămânii de voluntari din Banat, care au strâns gunoaiele lăsate în urmă atât de turiști, cât și de unii cabanieri. Și asta pentru că pe Muntele Mic nu există o haldină de gunoi sau măcar un contract cu vreo firmă, care să urce pe munte săptămânal pentru colectarea gunoiului menajer.

Sub sloganul „Fă-ți curat la munte!”, în cel de-al doilea weekend, cu ajutorul voluntarilor s-a reușit să se ecologizeze o parte din drumurile stațiunii, acțiune în urma căreia au fost umpluți 15 saci de 120 de litri de gunoi. De asemenea, alți 35 de saci cu mizerie au fost depozitați în țarcul provizoriu pentru depunerea gunoiului neperisabil, ne-a menționat Ciprian Gaica, reprezentantul Asociației Muntele Mic Extrem.

„Toată munca noastră a fost posibilă când ploaia și-a luat o pauză. Toți acești saci au fost umpluți de 13 voluntari, elevi ai Colegiului Național «Traian Doda» din Caransebeș și ai Liceului Bănățean din Oțelu Roșu și două fetițe din localitatea Borlova de la poalele Muntelui Mic. Le mulțumim pentru sprijin. Dorim să reamintim că acest weekend a fost posibil datorită Primăriei Caransebeș, Colegiului «Traian Doda», reprezentanților pensiunilor Aventura și Alpin. Voluntarii și-au murdărit mâinile alături de noi, dar au avut parte și de drumeții. Conducerea Primăriei Turnu Ruieni ne-a pus la dispoziție 1.000 de saci de gunoi menajer de 120 l și 100 de perechi de mănuși”, ne-a declarat Ciprian Gaica, reprezentantul Asociației Muntele Mic Extrem.

Campania „Fă-ți curat la munte!” se întinde pe parcursul a 7 săptămâni, deja două dintre ele s-au scurs cu rezultate foarte bune și a fost inițiată dintr-un motiv simplu: să dăm mai mult de doi bani pe mediu, pe educație formală sau non-formală, pe respectul de sine și pe respectul pentru cei din jur.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/