Conducerea Ripensiei a anunțat, indirect, că nici în viitorul sezon de liga secundă obiectivul roș-galbenilor nu va fi promovarea în prima ligă. Președintele Dumitru Mihu și ceilalți oameni de afaceri care conduc clubul reînființat în 2012 spun că vor să pună mult accent pe infrastructură și pe creșterea numărului de juniori ai clubului.
Pentru promovare, Ripensia se va lupta după ce Timișoara va avea un stadion omologabil pentru Liga I, anunță cunducerea clubului. Mihu spune că Pelici nu i-a zis că vrea să plece, dar tehnicianul a lăsat să se înțeleagă că e posibil să nu rămână și sezonul viitor, pentru care mai are contract. În acest al doilea sezon de liga secundă, Ripensia a avut un buget de 650.000 de euro, suma fiind garantată și pentru sezonul 2019-2020. Obiectivul conducerii este să înființeze și un club pentru oamenii de afaceri, Ripensia 100, ca să aducă mai mulți bani în club. „Obiectivul nostru este să construim un club de fotbal și nu o echipă. Asta înseamnă că trebuie să depunem eforturi la toate nivelurile. Nu este o soluție pentru noi ca și club politica aceasta de a crea un foc de artificii. Că după vine bezna! Nu ne dorim performanțe cu orice preț. Toate componentele clubului trebuie să crească armonios și noi avem probleme la infrastructură. Trebuie să punem cărămizile una peste alta, nu să construim pe nori”, a precizat președintele Dumitru Mihu. Clubul are și un nou sediu, la Primăria veche, unde clubul a avut și în perioada interbelică.
În căutare de terenuri, antrenori și juniori
Pentru o creștere organică, conducătorii caută noi terenuri de antrenament. Miza e creșterea centrului de juniori de la 150 de copii și nouă antrenori, cât există acum, la 400 de copii și 20 de antrenori. Clubul mizează și pe bazele de la Auto din Freidorf și pe terenul din comuna Urseni. Pentru viitor, s-au purtat discuții pentru terenul Dacia din cartierul Mircea cel Bătrân, al municipalității, sau chiar Stadionul CFR. „E nevoie de investiții serioase acolo. Noi nu ne permitem să facem investiții serioase într-o locație pentru care nu avem o bază de timp îndepărtată. Vrem contracte ferme, pe minimum 10-15 ani, iar legislația nu le permite lor să facă asemenea contracte și atunci avem un blocaj în acea zonă”, a precizat președintele Mihu.
Pelici, un „cal” ce ar mai trebui strunit
Alex Pelici a dat de înțeles că ar putea pleca de la Ripensia dacă obiectivul va rămâne salvarea de la retrogradare. Dumitru Mihu spune în schimb că antrenorul trebuie să înțeleagă situația clubului. „Avem o discrepanță între un antrenor foarte bun, cu aspirații foarte mari și nivelul clubului, care este pe undeva la mijloc, iar din punct de vedere al infrastructurii, suntem jos. Apar mari probleme de funcționare când nu se sincronizează cele trei elemente. Alex Pelici e un antrenor bun, care a venit în orașul lui să facă performanță. Îl înțelegem, nu știm în ce măsură noi ca și club vom reuși să creăm condițiile pentru ca dânsul să-ți poată atinge obiectivele. Fiecare om ce vine trebuie să respecte obiectivele clubului. Agendele personale nu sunt recomandate deocamdată într-un club care are un anumit nivel și un anumit ritm. Dacă un cal e prea puternic, se rupe hamul”, a explicat Pelici.
Din lotul actual de jucători, opt vor termina contractele cu clubul vara aceasta. Oferte din prima ligă sunt doar pentru atacantul Andrei Dumiter, care mai are trei sezoane contract cu Ripensia. Dumitru Mihu spune că jucătorul va pleca dacă va fi și o ofertă mulțumitoare pentru club. Roș-galbenii nu exclud nici revenirea a lui Mediop. Senegalezul a fost vândut pentru 25.000 de euro la Dunărea Călărași, iar acum e accidentat. Dacă Dunărea va retrograda, nu e exclus ca atacantul să revină la Timișoara.
Ultimul meci al echipei în actualul sezon va fi vineri, de la ora 11, pe terenul Farului.