Facultatea de Muzică și Teatru dă lovitura la Festivalul Operelor Independente cu un spectacol excepțional!

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara a obținut MARELE PREMIU la Festivalul Operelor Independente Iaşi 2019 – Ediţia a III-a, pentru spectacolul „VOCEA UMANĂ”, de Francis Poulenc, în regia asist univ. drd. Nicolae Mihai Brânzeu. Membrii juriul au subliniat că spectacolul reprezintă o realizare de excepție!

Echipa de producție a spectacolului cuprinde studenți și profesori ai FMT Ea – Georgiana Necşa-Kira, regia – asist univ. drd Nicolae Mihai Brânzeu, la pian: asist univ. drd Dianna Vasiu, pregătire muzicală: cda. drd Gabriela Diana Matei, concept plastic: Alex Lovas, Edmond Szolcsik, cu participarea: Denis Matei, Maria Alexandra Nuszbaum, Ligia Tiponuț, Ancuța Matei, Darius Matei.

Organizatorii unicului festival de acest gen din țară au anunțat că obiectivul acestui demers național îl constituie sprijinirea alternativei de producție independentă în domeniul de teatru muzical, precum și promovarea artiștilor tineri (regizori, interpreți, scenografi).

Un spectacol despre iubire și trecut, despre suferință și minciună, un expozeu al genului liric de nișă în care reconcilierea e doar o speranță percepută prin prisma celor cinci ani de relație anteriori ai personajului și a recurentei întrebări «De ce?». Protagonistelor Dianna Vasiu și Georgianei Necșa le datorez apropierea de un titlu pe care îl așteptam de multă vreme”, spune regizor asist univ. drd. – Nicolae Mihai Brânzeu.

Au fost remarcați atât Georgiana Necșa pentru interpretarea cât se poate de veridică și nivelul de livrare a personajului, precum și regizorul Nicolae Mihai Brânzeu pentru nuanțele și conotațiile date spectacolului, cât și pentru modul riguros în care a pus în valoare actrița.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

O încununare a tot ceea ce înseamnă spectacolul de teatru muzical, voce, viziune regizorală, asumarea personajului, stilistică muzicală, scenografie. O bijuterie muzicală, un spectacol fără de pată ce a dus la o decizie unanimă, indiscutabilă. Nu a avut nimeni niciun dram de îndoială că acest spectacol ar putea să intre în discuţie cu celelalte producții. A fost o reală bucurie să asistăm la el, un spectacol deosebit de sensibil, un spectacol în care timpul parcă s-a oprit în loc”,declară regizorul Alexandru Petrescu.

Din juriu au făcut parte nume de talie internațională, precum: dr. Theodore Coresi – preşedinte – Viena, Laura Tătulescu – solistă – Bayrische Staatsoper – München, dr. Alexandru Petrescu – regizor/Director Festival – Iaşi, Andrei Fermeșanu – solist – Opera Naţională Română Iaşi, Cătălin Târziu – scenograf – Opera Naţională Română Iaşi, Codrin Dănilă – actor – Ateneul Naţional Iaşi, acestora alăturându-se și muzicologul Mihai Cosma.

Sursa foto: Facebook

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/