Revenire de senzație pentru ACS Dumbrăvița în finala Superligii de tenis de masă!

ACS Dumbrăvița a reușit să câștige cu 5-4 manșa-tur de pe teren propriu a finalei Superligii feminine de tenis de masă, în fața celor de la Farul Constanța!

Bănățencele, care au în palmares patru titluri naționale, au avut nevoie de peste trei ore, cu toate cele nouă meciuri din program, pentru a triumfa la limită. În ultimul joc, Andreea Zanfir a revenit și a reușit o mare victorie. Sportiva Dumbrăviței a început însă finala cu stângul, deoarece a pierdut cu 0-3, cu talentata Elena Zaharia, de doar 14 ani. Izabela Lupulesku a triumfat cu 3-1 cu Anamaria Sebe, dar Mihaela Dospina a cedat cu 0-3 în fața Alinei Zaharia și oaspetele au rămas cu avantaj minim. Lupulesku a triumfat cu 3-2 în fața elenei Zaharia, iar Dumbrăvița a preluat avansul după ce Zanfir s-a impus cu 3-0 cu Alina Zaharia. A venit înfrângerea cu 3-1 a Mihaelei Dospina, în fața Anamariei Sebe, și apoi, cea a Izabelei Lupulesku cu Alina Zaharia, oarecum neprevăzută.

A urmat un succes nesperat, succesul cu 3-0 obținut de Dospina cu Elena Zaharia, și situația a ajuns la 4-4. În ultimul meci, Sebe a avut 2-0 la seturi și 8-2, dar Andreea Zanfir a revenit incredibil pentru succesul cu 3-2. Astfel s-a ajuns la victoria cu 5-4 a Dumbrăviței, una cu avantaj minim.

Nicoleta Husar, antrenoarea echipei din Banat, a declarat că pune accent pe partea mentală. „A fost, cred, pentru toată lumea, un gram de emoție. Și la sportivi, și la antrenorul care se gândește ce poate să facă până în ultima clipă. Meciul a fost foarte strâns, la un moment dat, la 3-3, când noi speram că se face 4-3 în favoarea noastră, nu a fost să fie. La ultimul meci, când Ana Sebe conducea cu 8-2 și era 2-0 și s-a răsturnat scorul în final pentru noi, am adus această victorie, care nu înseamnă încă foarte mult. Sigur, cântărește pentru retur, dar știm cât de mult va conta și evoluția de la Constanța. Bineînțeles, va trebui să vedem cum putem recupera sportivele, pentru că, după cum s-a văzut, jucătoarele numărul unu din ambele echipe au dat semne de oboseală și la final au decis jucătoarele numărul doi din echipă. Întotdeauna ai presiunea mare asupra ta. Eu am mizat foarte mult pe partea mentală, nu atât pe tehnică, tactică. În momentele acestea trebuie să știi să gestionezi bine sportivul, pentru că se vede că uneori se agită, devine mai nervos. Atunci trebuie să încerci să-l stăpânești și să faci în așa fel încât aceste gânduri să și le lase deoparte și să se concentreze pe partea tactică. Pentru că la un moment nu vizualizau ce trebuie să joace și dădeau în partea unde adversarul dădea mai bine. Ne vom strădui să câștigăm la Constanța, mai ales că am jucat cu ele și anul trecut. Fetele au dovedit că își doresc acest rezultat pozitiv. Eu sunt omul care speră până în ultima clipă, pentru că și adversarul simte momentele de nervozitate”, a precizat Husar.

Andreea Zanfir crede că meciul 6 a fost un moment psihologic, când sora sa geamănă, Dospina, a pierdut cu Anamaria Sebe. „Nu este exact ceea ce ne așteptam noi. Voiam să fie ceva mai lejer acasă la noi ținând cont că returul finalei va avea loc vineri, la Constanța. Sperăm și acolo să fim cu o gândire pozitivă, să nu mai avem emoțiile și stresul pe care le-am avut acasă. Cred că meciul important a fost cel dintre sora mea Andreea și Anamaria Sebe. După aceea, nu am înțeles ce s-a întâmplat cu Iza de nu s-a regăsit la masă. A fost 4-4 și pot să spun că ultimul meci nici nu mă mai așteptam să-l câștig la scorul de 4-4, 2-0 și 8-2 pentru Ana. Mă tot uitam cu ochi pe tabelă, nu simțeam jocul și mă tot gândeam să fiu un pic mai agresivă în joc. Mai aruncam câte un ochi la doamna Nicoleta. Am fost cu gândul și psihicul doar acolo la masă, am spus că nu mai am ce să pierd. M-am motivat foarte mult, eu sunt o fire foarte pozitivă, mă încurajez singură în subconștientul meu și poate că acest lucru mă face să fiu mai puternică și mai luptătoare. Campionatul se decide acolo, noi sperăm să fie a cincea victorie pentru noi”, a precizat Zanfir.

Viorel Filimon, antrenorul Farului, a punctat că prioritatea clubului nu e titlul, ci cum vor crește surorile Zaharia. „Un rezultat normal. Fiecare a avut șansa să câștige mai detașat. Urmează returul peste două zile, nu e nicio problemă. În tenis de masă s-a câștigat campionatul mondial set cu 10-0. Nu e nicio problemă, nu ne facem nicio grijă. Pentru noi, ideea a fost să joace. Ca și anul trecut, ne interesează rezultatul celor mici pentru Campionatele Europene. Nu ne pasionează neapărat să câștigăm acest campionat, pentru că oricum mai departe nu ne ducem, ci pur și simplu ne interesează ce joacă fetele pentru Campionatele Europene. Și Alina, și Elena nu trebuiau să piardă două meciuri 3-0”, a precizat Filimon.

Returul se va juca la Constanța, vineri.