„Să aduci pe lume un copil în pandemie nu e o tragedie, mai ales când echipa de medici doboară stereotipurile banilor în buzunarele halatelor albe”

untitled design set 970x90 px

Chiar dacă, în România, de la declararea pandemiei, numărul decesurilor cauzate de noul coronavirus depășește pragul de 5.000, acest lucru nu i-a împiedicat pe oameni să meargă înainte încercând să se adapteze situației generate de inamicul invizibil, cel care și-a pus serios amprenta atât asupra sistemului medical, cât și asupra celui financiar din întreaga lume. Un exemplu al adaptării de la o zi la alta se referă la numărul de bebeluși veniți pe lume în această perioadă, specialiștii estimând că numărul acestora, până la finele lui 2020, va depăși cifra de 180.000.

Deși nu se află la prima naștere, o mămică, în vârstă de 29 de ani, din Moldova Nouă, a relatat ce înseamnă o sarcină în plină stare de urgență, precum și modul în care au decurs lucrurile în momentul în care bebelușul a fost adus pe lume:

„Despre sarcină am aflat undeva în luna ianuarie. Pe atunci nu aveam niciun motiv de îngrijorare și nici prin cap nu-mi trecea că România ar urma să se confrunte cu o criză sanitară. În momentul decretării stării de urgență pe teritoriul țării noastre, am început să am stări de neliniște, singura întrebare care îmi trecea prin minte fiind următoarea: oare voi reuși să duc sarcina la bun sfârșit? Apoi, încetul cu încetul, am luat lucrurile așa cum sunt și am reușit să mă echilibrez mental. Evident, am respectat toate măsurile igienico-sanitare, mai ales că lucram într-un domeniu în care veneam în contact cu nenumărate persoane zilnic. Singurul moment în care am intrat în panică cu adevărat a fost în urmă cu aproximativ trei săptămâni, atunci când, din cauza unui deces în familie, nu am reușit să nasc la termen, ci mai repede. Întrucât au existat anumite riscuri, am fost sfătuită să mă îndrept spre cadrele medicale de pe raza municipiului Reșița, atât pentru siguranța mea, cât și pentru cea a copilului. Deși îmi făcusem o sumedenie de scenarii, echipa de medici care a fost alături de mine a avut o conduită ireproșabilă. În momentul în care mi-am ținut copilul pentru prima dată în brațe, mi-am dat seama că, să aduci un copil pe lume în plină pandemie, nu este o tragedie, mai ales când echipa de medici doboară stereotipurile banilor în buzunarele halatelor albe”.

Singurul lucru pe care-l regretă tânăra se referă la faptul că nu i-a putut avea alături pe cei dragi, vizitele aparținătorilor fiind interzise ca măsură de prevenție împotriva răspândirii COVID-19:

publicitate ziar expresb 1000x100

„Mi-a părut rău că nu m-am putut bucura de moment împreună cu cei dragi. În ciuda faptului că am auzit o sumedenie de lucruri, ca de exemplu, dacă nu le dai șpagă medicilor, nimeni nu te va băga în seamă, nimeni nu-ți va acorda atenția necesară, astăzi, pot spune că întreg personalul care m-a asistat a fost de nota 10 (zece). Nimeni nici măcar nu mi-a dat de înțeles așa ceva și mă bucur că există oameni dedicați meseriei, că există oameni pentru care sănătatea pacienților primează, asta deși nu putem vorbi de pădure fără uscături. Le mulțumesc pentru tot și sper ca exemplul lor să fie unul de bună practică, astfel încât să scăpăm odată pentru totdeauna de eticheta pusă întregului sistem medical românesc, aceea conform căreia cadrele medicale ar pune un preţ mai mare pe sumele de bani provenite de la pacienţi (mită) în detrimentul sănătăţii celor aflaţi în impas”.

Sursa foto principal: reginamaria.ro.

Sursa foto: agora.md.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/