Peste 20 de noi îmbolnăviri, depistate la Penitenciarul Timișoara! Procesul de testare continuă

Focarul de coronavirus, depistat la Penitenciarul Timișoara s-a extins. În 24 de ore au fost raportate peste 20 de noi îmbolnăviri, după ce au fost testați atât deținuți cât și polițiști de penitenciare. În județul Timiș, sunt monitorizate încă 10 situații similare.

Persoanele nu prezintă simptome și au fost transferate la Penitenciarul Jilava.

„Vă informăm că alte 21 de persoane custodiate de Penitenciarul Timișoara au fost confirmate pozitiv la testul efectuat pentruSARS-CoV-2. Acestea nu prezintă simptome asociate COVID-19 sau modificări ale stării de sănătate, iar conduita terapeutică le va fi asigurată în cadrul Penitenciarului-Spital București-Jilava. În virtutea bunei colaborări cu Direcția de Sănătate Publică Timiș, procesul de testare a deținuților și cadrelor continuă și vizează identificarea tuturor cazurilor active și instituirea măsurilor optime de intervenție. Reiterăm că misiunile locului de deținere se desfășoară fără disfuncționalități, iar starea de spirit a deținuților se menține optimă. Administrația locului de deținere asigură atât baza materială necesară protecției individuale (echipamente și dezinfectanți), cât și metodologia de lucru necesară susținerii funcționalității locului de deținere”, au transmis reprezentanții ANP.

leader board 728 x 90 px

Pe lista celor 11 focare active se mai află: o firmă din Sânnicolau Mare (83 de cazuri), Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Timișoara (7 cazuri), Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” (15 cazuri), o firmă din Ghiroda (6 cazuri), o firmă din Timișoara (34 de cazuri), o firmă de construcții din Lugoj (42 de cazuri), o firmă din Dumbrăvița (21 de cazuri), un ONG din Timișoara – Salvați Copiii (5 cazuri) și Universitatea de Vest (5 cazuri) și un centru rezidențial pentru persoane vârstnice din Buziaș, cu cinci cazuri pozitive.

În ultimele 24 de ore au fost finalizate 67 de anchete epidemiologice, iar în desfășurare sunt 62. Peste 100 de îmbolnăviri au fost

Sursa foto: banatulazi.ro