Controale sporite în județul Timiș! Zeci de restaurante și mijloace de transport în comun au fost verificate

Județul Timiș se află pe lista zonelor în care rata de infectare a depășit 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori, iar creșterea alarmantă a numărului de îmbolnăviri atrage după ea controale riguroase în societăți comerciale, restaurante, cafenele sau mijloace de transport. În doar o zi, au fost aplicate peste 40 de sancțiuni contravenționale.

Aproape 100 de societăți comerciale, 98 de mijloace de transport, dar și 46 de restaurante au fost verificate de oamenii legii.

„Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, IPJ Timiș, cu suportul Jandarmeriei și Poliției Locale, Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitare –Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și celor de la Protecția Consumatorului, a intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, cu ocazia activităților desfășurate la nivelul județului Timiș, în data de 13 octombrie, au fost verificate 95 societăți comerciale. Nu au fost identificate societăți care nu respect măsurile de diminuare a impactului riscurilor conform Legii 55/2020, art. 5. Au mai fost verificate 78 de obiective, dintre care 46 restaurante și alte locații, inclusiv vânzători, comercianți ambulanți. Au fost verificate 98 mijloace de transport persoane, din care 37 mijloace de transport în comun și au fost aplicate 41 sancțiuni contravenționale”, au transmis reprezentanții Prefecturii Timiș.

leader board 728 x 90 px

Valoarea sancțiunilor contravenționale este de 25.950 lei.