Dunca pleacă la Madrid după o invenție japoneză! A fost convins pe loc, profitul afacerii e de 8 milioane de euro pe an!

Președintele ales al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a mirosit pe loc o afacere profitabilă, care ar putea scăpa în același timp întreaga regiune de deșeurile de plastic și de uleiurile reziduale!

După vizita de lucru la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Lupac, în urma căreia Dunca s-a convins că va mai trece o vreme până când sistemul va funcționa cât de cât, reprezentanții unei firme spaniole i-au prezentat o rețetă de succes inventată de japonezi, rețetă după care deșeurile din plastic și orice alt tip de poliester sunt transformate în energie. E vorba despre deponeul de lângă Madrid, unde, în urma reciclării selective, se obțin diesel și biogaz. „Putem face așa ceva la Reșița, nu vom mai îngropa rezultatul gunoiului selectat, vom produce bani pentru comunitate”, i s-a atras atenția lui Romeo Dunca. Putem face o astfel de fabrică pe bani europeni?! – a întrebat noul președinte al CJ. „Există oportunitatea asta, dar nu sunt documentațiile lansate. Teoretic există finanțarea, numai că trebuie găsită forma în care să se poată aplica pentru finanțare”, a venit răspunsul de la unul din oamenii de la Biroul de Fonduri Europene al Primăriei Reșița.

O astfel de fabrică ar costa 50 de milioane de euro pentru o capacitate de procesare de 50 de tone de deșeuri. În Spania, se obțin 8 milioane de euro profit pe an! Dunca a făcut mult mai multe milioane de euro din afacerile sale, iar acum a simțit din nou miros de bani, dar în primul rând a văzut o soluție pentru un Caraș-Severin mai curat. „Cunosc sistemul ăsta, am văzut în Germania o astfel de fabrică, e interesant. Eu sunt convins, trebuie să convingem consilierii, mă interesează acest proiect, condiția e ca noi să putem accesa bani europeni. Mai cumpărăm deșeuri și de la alții, nu numai din județul Caraș-Severin, ci și din județele învecinate, care vor deveni mult mai curate. Pe noi ne interesează, am să merg în Spania să văd fabrica de acolo, să văd cum funcționează”, s-a arătat convins pe loc șeful CJ.

leader board 728 x 90 px