S.O.S.! Fără 100.000 de euro de la Consiliul Județean Caraș-Severin, Baziaș 1 nu va mai ieși din Portul Moldova Nouă!

Reluarea curselor de agrement pe Dunăre cu ajutorul ambarcațiunii Baziaș 1 ar putea să devină o certitudine în vara acestui an, în cazul în care Consiliul Județean Caraș-Severin va aproba infuzia a 100.000 de euro pentru modernizarea vaporașului.

Șansele ca orașul Moldova Nouă să rămână curtat de turiști din toate colțurile țării, datorită exploatării bunului cel mai de preț (de factură naturală) – Dunărea – stau încă în picioare. „Baziaș 1 este proprietatea Consiliului Județean Caraș-Severin și, din discuțiile pe care le-am avut cu conducerea CJ-ului, se dorește modernizarea vaporașului, pentru că, între momentul achiziției și anul 2019, au apărut modificări legislative care necesită și modificări de structură a vaporașului”, a declarat edilul Adrian Torma pentru expressdebanat.ro.

Cursele pe Dunăre în zone de o frumusețe aparte (Moldova Veche – Baba Kaja – Cetatea Golubac – Insula Ostrov) depind așadar, din spusele primarului de la Moldova Nouă, de alocarea unei sume destul de consistente de bani, 100.000 de euro, necesar aflat în stadiu de analiză la Consiliul Județean, fără de care punerea în funcțiune a ambarcațiunii în vara acestui an e pusă sub semnul întrebării. „Sperăm ca toate lucrurile să funcționeze bine și la vară să avem vaporașul funcțional”, a mai adăugat șeful administrației de la malul Dunării.