La Oraviţa se inaugurează astăzi piscinele cu apă termală de la Ştradul Ring, o investiţie privată ce aparţine fratelui primarului Dumitru Ursu, motiv pentru care s-au găsit destui cârcotaşi să comenteze că edilul-şef s-ar folosi de funcţia publică în interes personal. Nimic mai fals!
Aburii care s-au ridicat zeci de ani din apa fierbinte ce curgea fără încetare la ţeava din zona fostelor ferme de la Greoni nu a atras atenţia nimănui până de curând. Au curs râuri întregi de apă termală, fără să-i treacă vreunuia prin minte că ar putea fi valorificată. În urmă cu trei ani însă, Nicolae Ursu, fratele primarului Oraviţei, a demarat un proiect de care mulţi s-au îndoit, iar unii chiar l-au luat în râs. Îşi aminteau, probabil, că forajul respectiv fusese făcut cu mai bine de trei decenii în urmă, când se căuta apă pentru adăparea animalelor. Cum din pământ a ieşit apă caldă, s-a montat un robinet pentru spălat pe mâini. Ursu şi-a văzut de treabă, a săpat două bazine în aer liber, a ridicat un restaurant frumos şi a amenajat mai multe terase. Bârfele şi miştourile au continuat până când omul a afişat o coală de hârtie cu antetul Ministerului Sănătăţii, mai exact, al Institutului Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie.
Probele fizico-chimice şi microbiologice făcute de specialişti au demonstrat că apa care a curs atâţia ani sub nasul atâtor oameni prezintă interes terapeutic pentru cură externă. Potrivit comisiei de avizare, apa de la Oraviţa este recomandată pentru afecţiuni reumatismale cronice degenerative şi abarticulare, pentru afecţiuni posttraumatice ale aparatului locomotor şi afecţiuni neurologice cronice periferice. Toată vara anului trecut, Ştrandul Termal Ring a fost plin până la refuz, motiv pentru care investitorul a grăbit continuarea proiectului. „Intenţionăm să realizăm un centru SPA, cu piscine acoperite, cu spaţii de tratament, nu ne oprim aici”, a mărturisit Nicolae Ursu. De la un bazin la un SPA e diferenţă mare, într-adevăr, însă lucrurile par să fie cât se poate de serioase. Piscinele acoperite sunt deja gata, astăzi, la ora 12, urmând să fie deschide celor interesaţi să se bălăcească, în timp ce prin geam se zăresc încă urme de zăpadă. Cei care râdeau cândva de ideea unui ştrand cu apă termală pe locul ţevii la care ciobanii se spălau pe picioare şi-au găsit acum altceva de comentat: familia primarului face prea mulţi bani din apa care iese din pământ.
Piscinele acoperite sunt deschise de luni până duminică, între orele 09.00 – 24.00. Accesul costă 20 de lei de luni până joi şi 30 de lei în zilele de weekend. Copii sub 14 ani şi pensionarii beneficiază de reducere 50 la sută. Mai trebuie menţionat că, deşi e vorba despre o investiţie privată, persoanele cu dizabilităţi locomotorii au accesul gratuit de luni până joi, iar însoţitorii acestora plătesc doar jumătate.
Invidia si prostia sunt bune prietene.
Excelenta initiativa, decat sa mergem in Ungaria la termale, mai bine sustinem dezvoltarea de care are nevoie atat Oravita cat si zona.Bravo, faceti o publicitate mai mare sa va cunoasca toata lumea din judet si nu numai pentru aceasta oaza de sanatate.Succes D-le investitor.
Felicitari !
Am trecut 20 de ani pe langa ” teava cu apa calda” de langa Greoni dar m-am bucurat cand am vazut ca se face un strand termal intr-o zona unde putini stiu despre Ea !
Promit ca o sa fim printre clientii de Weekend, poate si cu alti prieteni !
Inainte de anul 1990, prin ordinul presedintelui s-au forat zeci de puturi de apa termala. Cu adancime de peste 600 de metri ele sunt astazi o sursa de energie si de binefacere. Exista amanuntul ca acele ape apartin statului roman si se plateste o taxa de redeventa care este destul de piperata. Nu s-a platit atunci cand apa curgea si nimeni o folosea, vor plati acum. Marsati pe ideea zona defavorizata, poate va ajuta.
Pai invidia este sport national la romani! Daca unul face ceva bun si mai si castiga din asta,imediat ii sarim la gat,sa-i luam glanda…
Eu il felicit pe om si pe fratele sau,primarul si le doresc sa aibe puterea sa faca un centru mai frumos decat cele din Ungaria,care fac bani frumosi mai de multa vreme
si nimeni nu sare la gatul patronilor! Dar noi,trebuie sa distrugem tot ce fac alti compatrioti bun,numai din cauza ca actiunile lor arata neputinta,nestiinta si mai ales delasarea noastra (asta ca sa ma exprim elegant!).
Domn patron:cainii latra, oamenii trec….Te rog sa ai vedere urmatoarele aspecte, cine vine din alt a localitate_ iar o scutire…,ca cei cu dizabeilitati, astfel o sa vina oameniide pretutindeni. RETINE , RECLAMA ESTE SUFLETUL COMERTULUI!!!!!!!!!!!!!!!!! FACAND REDUCERI,AI RECLAMA G R A TU I T A !!!!!!!!!!!DAI BATAIE!!!!!!!!!
baga reclama…pardon publicitate !
DE CE NU AI FACUT TU SPA ZIARISTUL LUI PESTE SI AZI ERAI BOGAT NU SCLAV LA UN ZIAR DE TOT CAcaTUL
Pe cine faci tu bou ma stanciule ????
Parerea mea e ca nu se renteaza sa mergi pana acolo.Fiecare face ce vrea,in opinia mea nu se merita cu drumul,cu intrarea,mergi asa o saptamana sa vezi daca mai ai bani de paine.Daca vorbim de oameni ca si patronu si ca cei care nu au ce face cu banii,alta e discutia.Ca cetatean de rand,consider ca pretul e exagerat,si asta e parerea mea,nu sunt invidios pe om.Ce a facut,e meritul lui,dar cam asta imi pare mie.
CE TITLU ARE ARTICOLUL NUMAI UN RETARD PUTEA SA SCRIE ASA CEVA
Ma retardatul ..p … i .. pai asta este titlu de articol?
Dute suge-io ..sclavu drac ce esti.
Pai daca scrii -“S-au uitat” inseamna ca pentru tine toti locuitorii sunt boi-sugeane-ai la baston .
Ba, dar tu cand treceai pe acolo, cum te uitai, ca jurnalistul la apa calda ? o fi, dar ne-am emancipat, acuma treci ca jurnalistul la un protocol. Cat costa, ba, un articol deontologic, o ciorba, un fursec ?
Bine bai, ai nota zero tu si ortacii tai din Oravita, du-te dracu si la bai de uraniu, nu te opreste nimeni iti facem reducere tie, acces gratuit de luni pana joi si insotitorii tai din oras, intra pe juma de pret.
STANCIU ASTA E UN SCLAVETE !
Ziarist de cacao care scrie articole pt.un castron de mâncare de la restaurantul Caraş.
Ma bucur nespus de mult ca in sfarsit s-a folosit apa termala,care mai bine de 30 de ani a curs anapoda.Bravo celor ce s-au gandit sa faca ceva bun pentru Oravita si tot Banatul Montan.Acum,adaugand si Strandul Termal la alte obiective turistice din zona,cum ar fi TEATRUL VECHI MIHAI EMINESCU,fARMACIA MONTANISTICA,CALEA FERATA ORAVITA-ANINA,etc,sper ca intr-o zi,Oravita sa devina un centru turistic,apreciat de turistii romani si straini. Abia astept sa ajung in tara, sa merg si eu la acest Strand TERMAL.Felicitari inca o data si mult succes!
Strandul termal Oravita este un exemplu f bun de urmat !Invidia romanilor nu cunoaste margini: un lucru bun trebuie desfiintat spre satisfactia prostilor, care prefera Ungaria, Romaniei.Dupa ce a fost distrusa toata economia, de exceptie, a Banatului Montan prostilor le miroase urat un exemplu de initiativa privata. Luati pe Chebutiu de exemplu : a distrus “diamantul” Resitei si lumea e multumita !?Banatul a fost o Mecca a Romaniei . De ce sa nu fie iarasi ? Din cauza prostilor care nu stiu ce greu e sa conduci o afacere si cum se conduc oamenii ca sa nu-ti distruga ce ai facut ?
FELICITARI,BRAVO
Eu stiu cam costa o investitie de acest gen ,dar mai ales cat costa sa o intretii . Succes