Risc crescut de inundații. Mai multe localități sunt amenințate de ape!

explo 1000x200

După îngheț, urmează inundații, avertizează meteorologii! Mai mult decât atât, de azi dimineață, ANMH a emis codul portocaliu pentru cursurile mai multor ape.

Topirea bruscă a zăpezilor, dar și precipitațiile din ultimele zile au dus la depășirea cotei de inundații pe râul Caraș cu circa 250 de centimetri. De asemenea, cotele de atenție au fost depășite semnificativ pe Caraș și Bistra în comunele Vărădia și respectiv Dalboșeț. Același pericol de inundații este semnalat de meteorologi și în localitatea Sasca Montană, unde cota de atenție a râului Nera a fost depășită cu 80 de centimetri.

Probleme similare sunt înregistrate în localitățile Obreja, Valea Pai, Ramna și la Rusca Teregova, unde cotele de atenție ale râurilor sunt depășite semnificativ.

Prin urmare, în această dimineață, hidrologii au emis un cod portocaliu de inundaţii pentru mai multe cursuri ale râurilor din Banat. Sunt vizate râurile Bârzava, Caraş şi Nera. Din cauza precipitaţiilor înregistrate în ultimele 24 de ore, dar şi a topirii zăpezilor, se vor produce în continuare creşteri de debite şi niveluri cu atingerea şi depăşirea cotelor de inundaţie.

Potrivit avertizării emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, codul portocaliu a intrat în vigoare în această dimineață, la ora 8.40, şi este valabil până la ora 16.00.

FOTO: ARHIVĂ