S-au sucit în weekend! Cei 6 consilieri liberali care votaseră proiectul lui Felix Borcean o dau la întors!

Deși primarul Felix Borcean nu a fost susținut de trei consilieri liberali în momentul votului pentru accesarea unui credit de la Trezoreria Statului pentru reparații și modernizări străzi, grupul PNL din Consiliul Local vine să-l contrazică, oferind presei un comunicat semnat de aproape toți consilierii locali din partea Partidului Național Liberal.

Spunem aproape toți, pentru că de pe listă lipsește consilierul Toma Tămășilă, pe care l-am contactat telefonic și care ne-a precizat că este în concediu. „Știu că a fost o ședință sâmbătă, însă nu pot să mă pronunț la ceva la care nu am luat parte”, ne-a declarat consilierul liberal Toma Tomășilă.

Deși nu are nici un antet PNL Caransebeș, comunicatul începe cu semnăturile a 9 consilieri locali din rândul PNL Caransebeș și se dorește o explicație venită în urma articolelor apărute în presă după ședința de Consiliu Local din data de 29 iunie. Reamintim, la punctul 4 de pe ordinea de zi, trei dintre consilierii locali PNL (Andra Pleșa, Marius Isac și Lazăr Todorescu) au votat împotrivă proiectului de hotărâre „Aprobarea contractării de către Municipiul Caransebeș a unui împrumut în valoare de 9.849.264 de lei, cu o maturitate de 20 de ani de la Ministerul Finanțelor Publice pentru modernizare străzi în Municipiul Caransebeș”, inițiat de către primarul Felix Borcean.

La acel moment, primarul Borcean a menționat: „Nu m-a sunat Marcel Vela, el a sunat așa, pe ultima sută, pe cei aproape lui. Am mai avut experiența votului pentru aprobarea organigramei Primăriei, când le-am stricat puțin jocurile, au rămas un pic în ofsaid, dar de data aceasta am vrut eu să văd care este barometrul partidului. Şi au fost insistențe să retrag proiectul de pe ordinea de zi, nu l-am retras, am vrut să văd cine votează și cine nu votează din rândul consilierilor PNL”. Borcean mai preciza că și înainte de ședință au fost insistențe privind retragerea proiectului, din partea celor trei liberali care în ședință aveau să nu îl voteze.

CITEŞTE ŞI: EFECTUL VELA? Megaproiectul modernizării străzilor din Caransebeş, blocat de consilierii PSD şi… de 3 liberali! Felix Borcean: „Am vrut să văd care este barometrul în interiorul PNL!“

Consilierii locali PNL susțin în comunicatul emis că, înainte de şedinţă, aceştia împreună cu primarul Felix Borcean au făcut o analiză a punctelor cuprinse în ordinea de zi, existând propuneri privind amânarea proiectului.

„În măsura în care primarul a insistat pentru păstrarea pe ordinea de zi a proiectului, a rămas la latitudinea fiecăruia din tre noi, votul în plen. Chiar dacă votul a fost diversificat unii votând pentru alții abținere, consilierii locali rămânem uniți și ne păstrăm propunerea pentru a reanaliza acest subiect, dar în varianta care să nu afecteze bugetul anual de investiții, într-o proporție foarte mare”, se arată în comunicat, semnatarii adăugând că în cei doi ani de mandat nimeni nu le-a sugerat sau impus cum să voteze.

Nu dorim să facem o analiză a celor întâmplate și nici să fim părtinitori, Express de Banat relatează faptele întâmplate atât în cadrul ședinței de Consiliu Local, cât și în conferința de presă susținută de primarul Felix Borcean, precum și efectele celor spuse de Borcean. Mai întâi, la ședința de Consiliu Local, din cei 10 consilieri, trei sunt împotriva proiectului inițiat de primarul Borcean, de aceeași coloratură politică. După care, la trei zile după ședință, trei zile incluzând şi weekend-ul, am primit la redacție un comunicat semnat de 9 din cei 10 consilieri locali (unul fiind în concediu de odihnă) din același partid cu șeful organizației lor Felix Borcean, care susțin că toți cei 9 sunt de acord să mai discute subiectul: „ne păstrăm propunerea pentru a reanaliza acest subiect”. Atunci ne întrebăm când au spus adevărul consilierii Strejariu, Pop, Ponețchi, Gherman, Crăciunescu, Rafa, atunci cât l-au susținut pe Felix Borcean, votând pentru accesarea creditului, sau acum, când semnează comunicatul prin care spun că se mai gândesc?!

Mai mult, în comunicat mai precizează: „Indiferent de cele 10 voturi PNL erau necesare 11 voturi pentru aprobarea acestui proiect de hotărâre de contractare a creditului, conform legii Finanțelor Publice Locale, adică jumătate plus unu din numărul consilierilor aflați în funcție”.

În aceste condiții, nu putem să nu ne punem întrebarea de ce, dacă și așa proiectul nu ar fi trecut întrucât toți cei 9 consilieri PSD au votat împotrivă, așadar de ce cei trei liberali Pleșa, Todorescu și Isac nu l-au susținut de primarul Borcean, dacă și așa nu ar fi trecut proiectul de hotărâre?!

Să fie comunicatul care îndeamnă la unitate un mesaj dedicat primarului Felix Borcean, aflat în concediu de odihnă? Foarte posibil, dacă e să ţinem cont de o declaraţie făcută de edilul-şef la finalul ședinței de consiliu: „Am fost și sunt în continuare un adept al discuțiilor libere, dar dacă lucrurile acestea se perpetuează… Noi ne luptăm cu altcineva, nu trebuie să ne luptăm între noi, dar se pare că există o luptă internă și nu știu în momentul ăsta care este scopul acestei mici degringolade din organizația locală. Mă voi gândi foarte bine ce măsură să propun în partid!”.