Efectul inundaţiilor: 19 primării din judeţ aşteaptă de la Guvern 7 milioane de lei

Ca urmare a inundaţiilor înregistrate în Caraş-Severin în perioada 27 mai – 22 iunie 2018, 19 primării din judeţ aşteaptă de la Guvern ajutoare financiare însumând aproape 7 milioane de lei.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Caraș-Severin s-a întrunit ieri în vederea analizării și aprobării Raportului de sinteză nr. 7 din 2 iulie 2018 privind apărarea împotriva inundaţiilor şi fenomenelor hidrometeorologice periculoase, ce au afectat judeţul Caraş-Severin în perioada 19-22 iunie 2018. Raportul de sinteză a fost întocmit în urma evaluărilor pagubelor de către comisiile mixte constituite prin ordin al prefectului.

Raportul se referă la pagube înregistrate în 11 localităţi din 6 unităţi administrativ-teritoriale: Reşiţa, Buchin, Doclin, Ramna, Sasca Montană, Tîrnova. În urma fenomenelor înregistrate în perioada menţionată (cantităţi de apă de 30 litri/mp, scurgeri de pe versanţi, creşteri ale debitelor pe cursurile mici, torenţi), au fost afectate drumuri agricole, drumuri comunale, drumuri judeţene, străzi, ziduri de sprijin, podeţe, terenuri agricole. Valoarea totală a pagubelor înregistrate în perioada 19-22 iunie se ridică la suma de 2,6 milioane lei, potrivit raportului aprobat de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Matei Lupu.

În consecinţă, Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin au transmis ieri Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice „un proiect de hotărâre a Guvernului, pentru alocarea unei sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018. Proiectul se referă la inundaţiile produse în perioada 27.05 – 22.06, ce au afectat infrastructura rutieră din 19 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ. Suma solicitată se ridică la aproape 7 milioane lei“, transmite Instituţia Prefectului.