„Am ochii înlăcrimaţi“. Călin Pop de la Celelalte Cuvinte, implicat în proiectul rock de promovare a Reşiţei! [VIDEO]

po 1000x100px (3)

După Costin Adam de la Phoenix, încă un muzician de excepţie s-a alăturat proiectului Reşiţa Rocks: Călin Pop, de la Celelalte Cuvinte, cel care a compus cu exact 35 de ani în urmă piesa considerată a fi piatra de temelie a rockului reşiţean.

„Pe noul single «Povestea şoaptelor», proiectul REŞIŢA ROCKS a colaborat cu nimeni altul decât cu Călin Pop, solistul vocal şi chitaristului trupei CELELALTE CUVINTE. Această piesă, compusă de Călin în anul 1983, reprezintă piatra de temelie a rockului reşiţean şi aparţine în original grupului TRANSROCK, înfiinţat de el împreună cu Remus Spiridon (chitară), Sorin Chirculescu (bass) şi Adrian Cazacu (tobe). TRANSROCK a activat între anii 1983 şi 1986 (din 1984 în formula de trio, fără Călin). Dupa dizolvare, Remus Spiridon a format grupul PENTRU VOI, ale cărui piese «Născut din furtună» şi «Evoluţie» au fost deja reinterpretate de către REŞIŢA ROCKS“, ne informează printr-un comunicat de presă iniţiatorii proiectului, Toni Dijmărescu, Adrian Niţulescu şi Flavius Suciu.

Despre colaborarea din aceste zile cu Reşiţa Rocks, Călin Pop a declarat: „Am compus «Povestea şoaptelor» în acelaşi an ca şi «Caracteruri» pentru CELELALTE CUVINTE. E o piesă a sufletului meu, care, împreună cu o părticică din mine, a rămas legată de atmosfera acelor ani, la Reşiţa. Ori de câte ori o cânt, sunt nostalgic şi am ochii înlăcrimaţi, dar în acelaşi timp îmi dă o energie pozitivă. După concertul de debut TRANSROCK de la Ateneul Tineretului din Reşiţa, în 1983, am participat împreună la ediția a doua a faimosului festival timişorean TimRock, susținut la baza sportivă CFR, pe malul râului Bega. Sunt foarte fericit că în sfârşit, după toţi aceşti ani, am înregistrat-o alături de prietenii mei, Adi, Flavius şi Toni“.

Mixajul piesei a fost efectuat de Flavius Suciu în studioul DadiuStudio, aflat în localitatea Alcossebre din Spania, iar proiectul grafic este realizat de către artistul Radu Damian, cunoscut pentru colaborările cu trupa BUCIUM (care va urca pe scena din Poiana Golului în 6 iulie, la Zilele Reşiţei), pe albumul „Miorita”, sau cu GOODBYE TO GRAVITY, pe albumul „Mantras Of War”.

Începând cu acest single, proiectul Reşiţa Rocks va colabora cu MediaPro Music Digital Distribution, respectiv Universal Music România, care vor distribui întregul catalog pe platformele de streaming şi download, cum ar fi Spotify, Apple Music, Amazon, Google Play, Deezer.

Proiectul Reşiţa Rocks a fost înfiinţat de muzicienii Toni Dijmărescu, Adrian Niţulescu şi Flavius Suciu, care şi-au propus să înregistreze piese din repertoriul trupelor de referinţă ale rockului reşiţean din anii ’80-’90, cum ar fi SCREAMING HEADS, ARGOTIC, RAMSES, SILEX sau ATTIS. Scopul proiectului este promovarea rockului din Banatul Montan şi sprijinirea artiştilor şi a trupelor din regiune.

YouTube video

Stream sau download: https://UMRDD.lnk.to/PovesteaSoaptelor

YouTube: https://youtu.be/30fozvyHrFo

03 britannia 1000 x 100 gif